Sećanje na Radomira Antića 16. jula u Užicu 1Foto Nenad Kovacevic

Komemoracija posvećena Radomiru Antiću (1948-2020), velikom i plemenitom čoveku, svetskoj fudbalskoj legendi, održaće se u Užicu u petak, 16. jula, od 19 časova u Narodnom pozorištu. Sutradan, u 11 časova, urna sa njegovim ostacima biće položena u porodičnu grobnicu na užičkom groblju Dovarje.

Radomir Antić je preminuo 6.aprila prošle godine u Madridu. Njegovi zemni ostaci su kremirani dva dana kasnije, ali zbog pogoršanja epidemije virusa korona nisu mogli da budu sahranjeni u Užicu, pa se čekalo da se poboljša epidemijska situacija. Urnu sa njegovim ostacima je, pre nekoliko dana, doneo u Srbiju njegov sin Dušan.

Antićeva želja je bila da bude sahranjen u Užicu, u kome je sa porodicom živeo od svoje šeste godine i započeo fudbalsku karijeru u FK Sloboda.  Potom je otišao u Partizan, igrao za Fenerbahče, Saragosu i Luton.

Bio je trener Partizana, Saragose, Real Madrida, Ovijeda, Atletika, Barselone, Selte, Šandonga i Hebeja. Sa Atletikom je osvojio duplu krunu, što nikome nije uspelo u istoriji tog kluba.

Vodio je našu reprezentaciju, koja je uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Komemoraciji i sahrani, osim mnogih Antićevih prijatelja, rođaka i  drugih građana, najavljeno je da će prisustvovati članovi njegove porodice – supruga Vera, kćerka Ana, sin Dušan, unuci Radomir, Marko, Ivana i Petra, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, FK Partizan i još nekoliko klubova iz zemlje.

Poslednji oproštaj od velikog Antare, kako su ga zvali Užičani, a svet ga oslovljavao sa Mister, organizovaće Grad Užice i FK Sloboda. Najavljeno je da će na komemorativnom skupu govoriti Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, i Nemanja Nešić, potpredsednik FK Sloboda.

Godišnjicu njegove smrti u Užicu su obeležili predstavnici Kluba navijača i prijatelja Partizana i tada je na zidu jedne višespratnice, na Trgu partizana, oslikan mural sa njegovim likom.

Ranije, gradska vlast je najavljivala mogućnost da se gradski stadion, koji koristi FK Sloboda, nazove po Radomiru Antiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari