Sergio Scariolofoto EPA-EFE/FILIP SINGER

Od utorka je na programu duplo kolo Evrolige. Košarkaši Crvene zvezde sutra uveče gostuju Virtusu u Bolonji (21.00), a u četvrtak će ih ugostiti Milano, u okviru 22. i 23. kola.

Za crveno-bele će ambicije u vezi sa plasmanom u TOP 8 sigurno biti konkretizovanije posle dvomeča u Bolonji i Milanu.

Da bi ostali u najužoj konkurenciji, puleni Duška Ivanovića trebalo bi da se barem sa jednog gostovanja vrate kao pobednici.

Prvi test u Bolonji, možda je i teži u odnosu na duel u Milanu, koji je zakazan za četvrtak uveče.

Virtus od starta sezone igra promenljivo i nepredvidivo. Uspeo je da u gostima dobije Real i Barselonu, ali i da kod kuće doživi čak pet poraza na jedanaest odigranih mečeva.

Serđo Skariolo sigurno nije zadovoljan postignutim rezultatima, pogotovo ako se sagleda činjenica da radi sa vrlo iskusnim i dokazanim igračima.

Virtus je u nizu od tri poraza na poslednje četiri evroligaške utakmice; opterećen je i povredama važnih igrača. Poslednji koji će morati na dužu pauzu jeste Semi Odžejele, koji je i pre mesec i po dana bio van konkurencije zbog zdravstvenih problema.

Italijanski stručnjak je neko ko veoma ceni Crvenu zvezdu, ocenjujući kvalitet domaćih igrača visokom ocenom.

„Očekujemo tešku utakmicu u pravom smislu reči. Zvezda je izuzetno fizička, jaka, atletska, duboka ekipa sa mnogo dobrih igrača i dve zvezde kao što su Vildosa i Nedović. Ali sviđaju mi se i ostali igrači, posebno srpski momci, koji su zaista posvećeni i rade sjajan posao za tim“, u superlativima je Skariolo govorio o sposobnostima srpskih košarkaša.

„Veliko poštovanje i treneru Ivanoviću koji je preokrenuo sezonu. Igraju dobro, dele loptu, odličnisu u odbrani… Zahtevna utakmica je pred nama jer se dobro sećamo duela koji smo igrali u Beogradu“, naznačio je čuveni italijanski stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari