Simonović i Dangubić ostaju crveno-beli 1

Pravljenje tima za novu sezonu KK Crvena zvezda počela je obnovom, odnosno produžetkom saradnje sa dvojicom igrača iz spoljne linije koji su umnogome doprineli osvajanju „duple krune“, odnosno plasmanu u Top 8 Evrolige.

Marko Simonović potpisao je novi ugovor sa crveno-belima do kraja naredne sezone, dok je Nemanja Dangubić trenutni, koji je isticao sledećeg leta, obnovio do 2018. Time je trener Dejan Radonjić dobio oslonac u spoljnoj liniji koji bi trebalo da nadogradi povratkom Čarlsa DŽenkinsa posle jednogodišnje avanture u Milanu ili ostankom Tarensa Kinsija.

Simonović će početi na jesen i svoju četvrtu sezonu u Zvezdi, s obzirom na to da je nosio crveno-beli dres od leta 2012. do 2014, pa ponovo od prošle jeseni, kada je potpisao kratkoročan, pa dugoročan ugovor, koji je istekao zaključno sa poslednjom utakmicom domaćeg plej-ofa.

Nemanja Dangubić započeće svoju treću sezonu u Zvezdi sa velikim očekivanjima i „čvršćim“ ugovorom, koji ipak neće isteći sledećeg leta. Prošlu takmičarsku godinu, eksplozivni Zvezdin bek počeo je komplikovanom povredom kuka, posle koje se vratio na teren polovinom decembra. U ABA ligi je odigrao 19 utakmica, a u Evroligi je prosečno nastupao po 16 minuta i za to vreme postizao 5,2 poena, prvenstveno fokusiran na defanzivne zadatke. Produžetak saradnje neće značiti i automatski ostanak Pančevca do 2018. Ukoliko se narednog leta pojavi zanimljiva ponuda Zvezda bi mogla da proda Dangubića i uzme dobro obeštećenje.

Šansa za Lazarevića, Dobrića i Davidovca

Sezona sa 16 klubova u Evroligi, čak 30 kola, uz izazove u ABA ligi, domaćem kupu i prvenstvu, zahtevaće od Crvene zvezde da u rotaciji ima najmanje 15 raspoloživih igrača u svakom trenutku. To će biti šansa da Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac na pripremama uvere trenera Radonjića da zaslužuju adekvatnu ulogu i minutažu u Zvezdi, s obzirom da su prošle sezone odigrali na visokom nivou u FMP. Boriša Simanić, Aleksa Radanov i Aleksandar Aranitović takođe će biti na pripremama i kao najveće nade kluba rođeni 1998. sa potpisanim višegodišnjim profesionalnim ugovorima pokušaće da se nametnu. Lazarević, Dobrić i Davidovac su i velika želja večitog rivala koji pomno prati dešavanja u komšijskom dvorištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari