Nakon novog prvenstvenog kiksa „crno-belih“ u Lučanima, gde je Partizan remizirao sa ekipom Mladosti (2:2), sasvim je jasno da je aktuelni šampion Srbije u rezultatskoj, ali i igračkoj krizi.

Promena na čelu stručnog štaba, bar zasad, nije donela rezultat pa je tako Crvena zvezda povećala svoju prednost nad „crno-belima“ na čak 16 bodova. Činjenica je da je Partizan u Lučanima bio oslabljen neigranjem nekolicine prvotimaca kao i da nije imao sreće jer je Mladost izjednačujući gol postigla u 89. minutu ali to nikako ne može da bude opravdanje za „crnu seriju“ od osam prvenstvenih utakmica na kojima su „crno-beli“ ostvarili samo dve pobede. Osnovni razlog za novi neuspeh „parnog valjka“ leži u katastrofalnom nedostatku koncentracije. To najbolje potvrđuje gol iz slobodnog udarca, iz naizgled bezopasne situacije po čuvara mreže Partizana Živka Živkovića, koji je postigao igrač Mladosti Nebojša Gavrić, koji je, na kraju se pokazalo, „crno-belima“ oduzeo još dva dragocena boda u borbi za šampionsku titulu. Takođe, još jedan razlog zbog kojeg je Partizan nakon prvih 15 kola tek trećeplasirana ekipa šampionata je podatak da su primili čak 21 gol. Samo četiri člana Superlige Srbije su primila više golova od „crno-belih“. Partizan nije imao „bušniju“ odbranu još od jeseni 1979. godine kada su primljena čak 24 gola.

Zbog svega toga navijači Partizana polako ali sigurno gube strpljenje, naročito nakon što su „crno-beli“ pretrpeli i prvi poraz u Ligi Evrope od ekipe Atletik Bilbao u Beogradu, pa je pred novim šefom stručnog štaba Ljubinkom Drulovićem veoma težak zadatak da ekipi vrati samopouzdanje koje je u ovom trenutku veoma poljuljano. Iako je kategoričan u oceni da je Partizan u utakmici protiv Mladosti bio bolji tim, potkrepivši to podatkom da je „parni valjak“ uspeo da preokrene rezultat u svoju korist nakon vođstva domaćina, Drulović je ipak kritikovao svoje igrače zbog nedostatka koncentracije uz komentar „ne smemo to sebi da dozvolimo“.

– Žao mi je što nismo pobedili, po stvorenim prilikama smo to zaslužili. Kontrolisali smo igru, imali smo pet-šest šansi, bili nadmoćni. Napravili smo veliki broj šansi. Trebalo je da pobedimo. Nažalost dogodio nam se pad koncentracije kod drugog primljenog gola. Napravili smo veliki broj šansi. Imali smo kontrolu, ali primili smo čudan gol, ne smemo to sebi da dozvolimo – izjavio je Ljubinko Drulović, koji je sudeći po reakcijama bio vidno ljut posle izjednačujućeg gola Mladosti u Lučanima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari