Slovenija i Srbija večeras za zlato 1Foto: Košarkaški savez Srbije

Na kraju Evropskog košarkaškog prvenstva, eks-jugoslovensko finale Slovenija i Srbija. Srbija je bar na papiru favorit večerašnjeg finala.

„Nebitno je ko je favorit. Znam da je Sale rekao novinarima da smo mi favoriti, ali znam i šta je rekao u svlačionici. Ja sam siguran da je na zatvorenom sastanku rekao ‘Daj da pregazimo te Slovence’ i tu ne može da me prevari“, poručio je uz osmeh  slovenački selektor Igor Kokoškov.

On je izjavio da se njegov tim za finale priprema na isti način kao i pred svaki drugi meč.

„Nećemo gledati šta rade na drugoj strani nego ćemo se baviti sami sobom. Treba da sakrijemo svoje slabosti i da pokažemo naše dobre strane. Ako budemo igrali sa našom pravom energijom nemamo se čega bojati“, poručio je Edo Murić, reprezentativac Slovenije.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je izjavio da je do sada na evropskom prvenstvu urađen dobar posao.

– Zasluženo smo u finalu. Ne propuštam nikada priliku da direktno ili javno pohvalim momke, jer su od prvog dana ozbiljnošću i profesionalnošću treningom došli do ovoga. Finale je lepa potvrda takvog odnosa prema poslu kojim se bavimo. Pokazali smo mnogo, ali verujem, još uvek ne sve. Imamo prostora da poboljšamo igru. Protiv Rusije smo imali odbranu na jako visokom nivou, što je i dalje naš cilj. Odbranom se osvajaju trofeji. O ovome sanjamo, za ovo radimo. Ne smemo i ne treba da stanemo na ovome. Maskimalan respekt za Sloveniju, zasluženo su u finalu, odlično vođeni, sa velikim entuzijazmom, kako na terenu, tako na tribinama. I nama je značio svako ko je došao sa srpskom zastavom na svakoj utakmici do sada. Hvala našim navijačima i nadam se da će ih u finalu biti još više – izjavio je Đorđević uoči finala.

Reprezentativac Bobi Marjanović je poručio da ih čeka teško finale

– Posle ovakve noći stvarno je lep osećaj biti ja, biti mi. Odradili smo težak posao, svako je dao svoj maksimum i imao svoj udeo u svemu što smo odradili, od Kopaonika do sad. Svaka čast saigračima i stručnom štabu. Očekuje nas teško finale, Slovenci igraju fenomenalno. Ako želimo da ih dobijemo moramo bolje, jače i agresivnije od njih – zaključio je Marjanović.

Podrška košarakašima uoči večerašnjeg finala dolazi sa svih strana kao i na društvenim mrežama na kojima se oglasila i Ana Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari