SMILJANIĆ: Novi trener, drugačiji Partizan. Mladi vezista crno-belih Milan Smiljanić smatra da je jednomesečni rad sa Miroslavom Đukićem doneo mnogo pozitivnih promena u igri ekipe, koja je jesenas ispisala neke od najturobnijih stranica u istoriji kluba.
– Teško da ćemo više primati jeftine i glupe golove kao u prvom delu sezone.

SMILJANIĆ: Novi trener, drugačiji Partizan. Mladi vezista crno-belih Milan Smiljanić smatra da je jednomesečni rad sa Miroslavom Đukićem doneo mnogo pozitivnih promena u igri ekipe, koja je jesenas ispisala neke od najturobnijih stranica u istoriji kluba.
– Teško da ćemo više primati jeftine i glupe golove kao u prvom delu sezone. Dosta smo popravili defanzivu, bolje stojimo na terenu, više se krećemo bez lopte, igramo s više discipline i presinga. Taktički smo organizovaniji, više nego ikad napadamo s boka… Očekujem da prvo kolo, a naročito večiti derbi nedelju dana kasnije, pokažu čemu nas je Đukić sve naučio – najavljuje novo lice družine iz Humske, Smiljanić.

Ostaju i Odita i Boja

Neefikasnost napadača na pripremnim utakmicama, odnosno brzopotezni golovi Oibore Odite u poslednjoj proveri protiv Urala, naterali su čelnike Partizana da u zadnji čas odustanu od prodaje nigerijskog centarfora Al Nasru iz Dubaija.

– Trener Đukić i ja smo procenili da nam je Odita potreban do kraja sezone – stavlja tačku na priču o odlasku crnoputog golgetera sportski direktor Nenad Bjeković.

Pjer Boja nije hteo u pomenuti klub, pa je juče ponovo priključen ekipi. Popodnevni trening odradio je i iskusni Milivoje Ćirković, koji, takođe, nije putovao u UAE.

Član naše mlade reprezentacije tvrdi da je selektoru srpskih fudbalskih nada pošla još jedna vrlo važna stvar za rukom.
– Radili smo bez ikakvog pritiska, tenzija i nervoze. Prvi put posle šest meseci sam razmišljao i pričao samo o fudbalu. Nadam se da ćemo zadržati taj mir u glavama i da više nikada nećemo igrati u grču i strahu od pogrešnog poteza i zvižduka.
Za razliku od većine saigrača, trenera i klupske Uprave, Smiljanić ne želi da se pomiri sa činjenicom da su komšije nadohvat nove šampionske titule.
– I da nam beži 20 bodova, ne bih odustao od borbe sa Zvezdom. Jeste da komšije imaju veliku prednost, ali moraće da proliju još mnogo, mnogo znoja da bi na kraju sezone podigli najvažniji pehar. Nećemo im dati mira. Jedva čekam naše direktne okršaje. Oni su najbolji parametar kvaliteta. Ko ih više dobije, taj i zaslužuje titulu.
Prvotimac kluba iz Humske ne zaboravlja, međutim, ni ostale obaveze.
– Neka se spreme i drugi protivnici. Počev od apatinske Mladosti. Verujem da ćemo već pobedom u tom meču popraviti položaj na tabeli. Idemo redom.
Predvodnik novog talasa mladih igrača u crno-belom dresu osim u rezultatski vaskrs svog tima, veruje i u punu afirmaciju svojih vršnjaka u nastavku sezone.
– Drago mi je što Uprava i trener u nama vide Partizanovu budućnost. Ako sve bude išlo po planu, očekujem da im se, uz podršku nekoliko vrednih a iskusnih pojačanja, za dve godine odužimo plasmanom u Ligu šampiona – razmišlja unapred Smiljanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari