Reprezentacija Meksika je na sinoć završenom Kopa Amerika osvojila treće mesto, pošto je u meču za bronzu u subotu savladala selekciju Urugvaja sa 3:1. Golove za „sombrerose“ postigli su Blanko u 38. minutu iz penala, Bravo u 68. i Guardado u 76. minutu, dok je jedini pogodak za Urugvajce delo Abreua u 21.

Reprezentacija Meksika je na sinoć završenom Kopa Amerika osvojila treće mesto, pošto je u meču za bronzu u subotu savladala selekciju Urugvaja sa 3:1. Golove za „sombrerose“ postigli su Blanko u 38. minutu iz penala, Bravo u 68. i Guardado u 76. minutu, dok je jedini pogodak za Urugvajce delo Abreua u 21. minutu susreta. Ponovo je glavni tragičar meča bio kapiten poraženog sastava David Lugano koji je već u 37. minutu morao ranije u svlačionicu pošto je zaradio crveni karton. Podsetimo, u polufinalnom duelu sa Brazilom Lugano je u poslednjoj seriji penala bio neprecizan i „karioke“ su prošle u finale, dok su Urugvajci morali da se zadovolje utakmicom za treće mesto. Ni u njoj nisu imali puno sreće, pa Meksikancima nije bilo teško da brojčano nadmoćniji savladaju protivnika i ostvare rezultatski ubedljiv trijumf.
– Ovo treće mesto je privilegija i ovaj meč je pokazao da se Meksiko nalazi na pravom putu za uspeh. Moji igrači su pokazali koliki su profesionalci i uprkos teškom rasporedu i umoru nisu spuštali nivo igre. Uvek su igrali maksimalno i to im se vratilo – hvalio je svoje pulene posle meča selektor zelenih Ugo Sančez.
Sa druge strane, u Urugvaju žale za propuštenom šansom.
– Počeli smo dobro utakmicu, lepo je otvorili ranim golom i vođstvom, ali onda se sve u jednom momentu promenilo, srušilo i tu je bio kraj – iskren je selektor Urugvaja Oskar Tabarez.
Finalni meč između branioca titule Brazila i reprezentacije Argentine igran je kasno sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari