Osasuna Save Miloševića večeras u okviru prvog polufinalnog meča Kupa UEFA dočekuje branioca trofeja Sevilju, čije boje brani Ivica Dragutinović. Pamploncima u Primeri ne ide dobro, nalaze se tek na 14. poziciji, stoga su sve njihove nade i ciljevi usmereni ka evrosceni, za razliku od Seviljaca koji su trenutno drugi sa svega bodom zaostatka za vodećom Barselonom.

Osasuna Save Miloševića večeras u okviru prvog polufinalnog meča Kupa UEFA dočekuje branioca trofeja Sevilju, čije boje brani Ivica Dragutinović. Pamploncima u Primeri ne ide dobro, nalaze se tek na 14. poziciji, stoga su sve njihove nade i ciljevi usmereni ka evrosceni, za razliku od Seviljaca koji su trenutno drugi sa svega bodom zaostatka za vodećom Barselonom. Zbog svega toga ne čudi činjenica da je malo ko na Starom kontinentu očekivao ovakav uspeh.
– Mislim da smo celu Evropu iznenadili rezultatom u Leverkuzenu. Ali, ipak, imam utisak da nas i dalje mnogi potcenjuju, a to ne zaslužujemo. Da bismo dostigli ovakav uspeh naporno smo radili više godina i sada ne želimo da se zadovoljimo samo prolaskom u polufinale. Hoćemo da odemo na Hempden park – poručio je srpski internacionalac iz redova tima iz Pamplone Savo Milošević.
S druge strane, u taboru Sevilje su svesni da Osasuna sve nade polaže u Kup UEFA, zato i opreza nikad dosta.
– Njima je ostao samo Kup UEFA, igraju na domaćem terenu i zato će dati sve od sebe da prođu u finale, zbog čega moramo biti posebno oprezni. Postizanje gola bi nam puno značilo i verujem da smo sposobni da zabeležimo dobar rezultat. Atmosfera u timu je dobra, svi smo puni optimizma i verujemo u prolaz – kaže prvotimac zelenih Luis Fabijano.
I drugi polufinalni susret igra se na tlu Pirinejskog poluostrva pošto treći španski predstavnik koji je dogurao do same završnice Espanjol dočekuje nemački Verder, koji se nalazi u sjajnoj formi. Inače, ovo je četrvti put u istoriji UEFA Kupa da jedna zemlja daje čak tri polufinaliste. Bremenci su nakon loših izdanja u Bundesligi, ponovo krenuli sa sjajnim partijama i na korak se približili vodećem Šalkeu i osvajanju titule, a u Evropi su eto, dogurali do polufinala najamsovnijeg evropskog klupskog takmičenja, uz više nego realne šanse da ostvare i plasman u finale. Revanš dueli zakazani su za 3. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari