Jedan od najboljih košarkaša planete svih vremena i suvlasnik Šarlot Bobketsa Majkl Džordan kažnjen je sa 15.000 dolara od zvaničnika NBA lige zbog neovlašćenih kontakata koje je imao sa igračem Univerziteta Teksas Kevinom Durantom, velikom zvezdom američke univerzitetske košarkaške lige.

Jedan od najboljih košarkaša planete svih vremena i suvlasnik Šarlot Bobketsa Majkl Džordan kažnjen je sa 15.000 dolara od zvaničnika NBA lige zbog neovlašćenih kontakata koje je imao sa igračem Univerziteta Teksas Kevinom Durantom, velikom zvezdom američke univerzitetske košarkaške lige. Inače, rukovodioci i tehnički direktori NBA klubova imaju zabranu da pregovaraju sa igračima NCAA lige, američke univerzitetske lige, koji još nisu uključeni u draft elitnog takmičenja. Nekoliko timova NBA lige već je izrazilo nezadovoljstvo Džordanovim načinom rada i pristupom talentima, smatrajući da legenda svetske košarke ima nefer prednost u odnosu na ostale ekipe i navode da je reč o nekim „Džordanovim pravilima“. Druga kazna izrečena je Bostonu, koji je platio 30.000 dolara zbog generalnog menadžera Denija Ejndža, za koga se ustanovilo da je neovlašćeno pregovarao sa Durantovom majkom.
Vozač Tojote Ralf Šumaher zamolio je fanove tog tima Formule 1 za još malo strpljenja i poručio im da će prva pobeda uskoro doći.Tojota ove godine proslavlja 50-godišnjicu svog prisustva u moto-sportu, a u pet sezona, koliko se takmiči u Formuli 1 još nema nijednu pobedu.
U prvoj trci ove sezone, proteklog vikenda u Melburnu, Šumaher je bio osmi, dok je njegov klupski kolega, Italijan Jarno Truli bio deveti. Mlađi Šumaher, ipak, veruje da će ovo biti najbolja sezona japanskog tima od tri koliko je već u Tojoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari