Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na 28. mestu najnovije liste Svetske fudbalske federacije (FIFA), što je plasman za jedno mesto bolji od prošlomesečnog. Selekcija Argentine je prvi put stigla do prvog mesta na listi i potisnula svetskog šampiona Italiju na drugu poziciju, dok je Brazil, koji je više od četiri i po godine bio na vrhu, pao na treće mesto.

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na 28. mestu najnovije liste Svetske fudbalske federacije (FIFA), što je plasman za jedno mesto bolji od prošlomesečnog. Selekcija Argentine je prvi put stigla do prvog mesta na listi i potisnula svetskog šampiona Italiju na drugu poziciju, dok je Brazil, koji je više od četiri i po godine bio na vrhu, pao na treće mesto. Fudbaleri Argentine su, inače, bili treći prošlog meseca, ali su u februaru pobedili Francusku sa 1:0 što je doprinelo njihovom napretku.
U najboljih 50, najveći skok je zabeležila reprezentacija Finske, koja je kao trenutno vodeća reprezentacija u kvalifikacionoj Grupi A za plasman na EP 2008, stigla do 33. mesta i tako preskočila 15 pozicija. Od država koje nisu u Evropi i Južnoj Americi, Kamerun je najbolje plasiran i nalazi se na 18. mestu, a zatim slede Gana na 19. i Obala Slonovače na 20. mestu, dok azijske države predvode Iran na 34. i Japan na 42. mestu.
Menadžer Čelsija Žoze Murinjo na leto će preuzeti Real Madrid, ukoliko sa njim na Santijago Bernabeu dođe i engleski reprezentativac i vezista „plavaca“ Frenk Lampard. Spekulacije o Murinjovom odlasku sa Stamford Bridža pojavile su se ovih dana, jer je Portugalac javno priznao da bi voleo jednog dana da sedne na klupu „kraljevskog kluba“. Naime, kako piše britanski tabloid „San“, portugalski stručnjak će se po završetku sezone sigurno preseliti u prestonicu Španije, pod uslovom da sa njim krene i Lampard, koji bi bio okosnica novog Reala.
Čelsi već nekoliko meseci pokušava da ubedi Lamparda da potpiše novi ugovor, ali za sada su pregovori stopirani. Sjajni vezista teoretski bi mogao da otkupi preostale dve godine ugovora od „plavaca“ za osam miliona funti, ukoliko Svetska fudbalska federacija (FIFA) to dozvoli. Lampard je ranije često povezivan i sa Realovim večitim rivalom – Barselonom, ali sada se Madrid čini kao mnogo realnija destinacija.
Navijači Madriđana, njih 55 odsto od 41.000 anketiranih, ovih dana izrazili su nadu da će Murinjo zaista da preuzme klupu Reala od italijanskog trenera Fabija Kapela.
Norveški skijaš Aksel Lund Svindal pobedio je u poslednjem spustu u Svetskom kupu u ovoj sezoni, pošto je stazu u švajcarskom mestu Lencerhajd prešao za jedan minut, 18 sekundi i 97 sekundi. Švajcarac Danijel Albreht je bio drugi (1.19:02), a Kristof Gruber iz Austrije treći (1.19:04). Švajcarac Didije Kuše je odranije obezbedio osvojanje titule u Svetskom kupu u ovoj disciplini.
Pobednik takmičenja u skijaškim skokovima koje je u utorak održano u finskom Kuopiju je Poljak Adam Mališ, koji je trijumfovao ispred Austrijanaca Andreasa Keflera i Tomasa Morgenšterna. Mladi Norvežanin Andreas Jakobsen i dalje vodi u generalnom poretku Svetskog kupa sa 1.113 poena, ali Mališ posle ove pobede ima samo 60 poena manje u odnosu na njega. Na trećem mestu je austrijski tinejdžer Gregor Šlirenzauer. U petak se takmičenje nastavlja skokovima sa skakaonice u Lilehameru.
Fudbaleri Udinezea, Nigerijac Kristijan Obodo i Ganijac Asamoa Gijan, doživeli su saobraćajnu nesreću prilikom povratka sa treninga kada su naleteli na drugi automobil.
Prvotimci ekipe sa Friulija su ipak dobro prošli jer je Oboda spasao vazdušni jastuk i ostao je nepovređen, dok je Gijan zaradio nekoliko posekotina i modrica, ali je posle intervencije u bolnici pušten na kućno lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari