Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će se odigrati u Novom Sadu od 12. do 22. jula, igraće u Grupi B sa selekcijama SAD, Kine i Malija. Žrebom je odlučeno da u grupi A budu selekcije Francuske, Litvanije, Brazila i Libana, u grupi C igraće Australija, Turska, Kanada i Nigerija, dok će se u grupi D sastati Argentina, Španija, Portoriko i Južna Koreja.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će se odigrati u Novom Sadu od 12. do 22. jula, igraće u Grupi B sa selekcijama SAD, Kine i Malija. Žrebom je odlučeno da u grupi A budu selekcije Francuske, Litvanije, Brazila i Libana, u grupi C igraće Australija, Turska, Kanada i Nigerija, dok će se u grupi D sastati Argentina, Španija, Portoriko i Južna Koreja.
Olimpijski komitet Srbije juče je zvanično predložio da novobeogradska sportska hala Arena bude nazvana po jednom od najvećih imena naše zemlje u istoriji košarke, profesoru Aleksandru Nikoliću. Inicijativu je prvi pokrenuo proslavlljeni trener Božidar Maljković, a na sednici OKS u utorak taj predlog je i zvanično izneo član Predsedništva OKS Đorđe Perišić, što je skupština i prihvatila.
– Ceneći njegovo delo i zasluge trebalo bi da mu odamo priznanje, podržimo ovaj predlog i doprinesemo njegovoj realizaciji. Nikolić je bio otac naše košarke i zaslužuje da Arena bude po njemu nazvana – poručio je Perišić.
Posle ubedljivo odrađenog posla u Mađarskoj u osmini finala Čelendž kupa protiv Vlaznimija, rukometašice Naise će u narednoj rundi takmičenja odmeriti snage sa Banskom Bistricom iz Slovačke. Prvi četvrtfinalni meč biće odigran 17. ili 18. marta, a revanš je 24. ili 25. marta.
Danas se u Italiji igra vanredno 26. kolo Serije A, a najzanimljiviji meč očekuje nas na Siciliji gde Palermo ugošćava ekipu Milana. Rosoneri su se ratosiljali ogromnog minusa koji su imali na početku sezone zbog kazne i sada su na petoj poziciji na tabeli, u odnosu na domaćina ovog susreta, koji je treći. Lider prvenstva Inter, koji je proteklog vikenda vezao i 17. uzastopnu pobedu, večeras dočekuje Udineze, dok drugoplasirana Roma ide na noge „letećim magarcima“ u Veronu. Zanimljiv će biti i duel Lacija i Katanije na Olimpiku, kao i Torina i Kaljarija na Dele Alpiju, gde će domaćina sa klupe predvoditi novi-stari trener De Bjasi.
PAROVI 26. KOLA: Kjevo – Roma, Askoli – Parma, Palermo – Milan, Empoli – Mesina, Sjena – Livorno, Ređina – Fiorentina, Lacio – Katanija, Torino – Kaljari, Sampdorija – Atalanta, Inter – Udineze
TABELA: Inter 66(-1), Roma 52(-1), Palermo 44, Lacio 37(-1), Milan 36(-1)…
Kako prenose španski mediji as Mančester junajteda, koji ove sezone pruža jednu od najboljih partija u svojoj karijeri, Kristijano Ronaldo, od leta će gotovo izvesno obući dres Reala iz Madrida. Naime, Španci tvrde da je mladi Portugalac svom menadžeru nedavno rekao da pripremi stvari za njegov letnji prelazak na Santjago Bernabeu, a s obzirom na to da je on sam u javnosti pre nekoliko nedelja izjavio da ne zna da li će ostati na Old Trafordu i naredne sezone, cela priča dobija još više na važnosti.
– Stvarno ne znam gde ću igrati naredne sezone. Sada me zanima samo ova aktuelna i moj sadašnji klub Mančester sa kojim želim do titule – bilo je sve što je Ronaldo tada izjavio.
Međutim, pošto su i Real i Barselona javno istakli da bi voleli da brzonogog fudbalera vide u svojim redovima, nije isključeno da on i zaista ovog leta napusti Ostrvo. Podsetimo, Kristijano je u Mančester Junajted stigao 2003. godine, pošto je prethodno nastupao za lisabonsku Benfiku i tada je plaćen 18 miliona evra, ali je od tada njegova cena znatno porasla te danas iznosi između 50 i 65 miliona evra.
Džek Kačkar bi u narednih nekoliko dana i zvanično trebalo da postane novi vlasnik Olimpika iz Marselja, potvrdio je portparol kanadskog biznismena. Cena koju je Kačkar ponudio za klub, koji je 1993. godine bio šampion Evrope, iznosi 115 miliona evra za šta su nedavno dostavljene i bankarske garancije. Sadašnji vlasnik Rober Luj-Drajfus je klub preuzeo pre deset godina za simboličnu cenu od jednog franka jer je Olimpik u to vreme još uvek trpeo posledice izbacivanja iz francuske prve lige zbog nameštanja rezultata. Od tada do danas Drajfus je u klub investirao oko 170 miliona evra, međutim zbog trogodišnje suspenzije zbog učešća u skandalu oko transfera igrača, odlučio je da proda klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari