Organizatori Svetskog prvenstva u vaterpolu, koje će od 17. marta do 1. aprila biti održano u Melburnu, verovatno će zabraniti unošenje nacionalnih zastava na tribine plivališta zbog straha od incidenata navijača, prenose hrvatski mediji, pozivajući se na Sky news.
Naime, Hrvati prenose da su organizatori doneli takvu odluku posle masovne tuče srpskih i hrvatskih navijača na nedavno održanom Australijan openu.

Organizatori Svetskog prvenstva u vaterpolu, koje će od 17. marta do 1. aprila biti održano u Melburnu, verovatno će zabraniti unošenje nacionalnih zastava na tribine plivališta zbog straha od incidenata navijača, prenose hrvatski mediji, pozivajući se na Sky news.
Naime, Hrvati prenose da su organizatori doneli takvu odluku posle masovne tuče srpskih i hrvatskih navijača na nedavno održanom Australijan openu. Australijanci bi želeli da spreče identičan scenario kao uoči teniskih mečeva, budući da je satnicom na šampionatu odlučeno da već prvog dana reprezentacija Srbije igra svoj meč protiv Nemačke, odmah po završetku duela između Hrvatske i Južne Afrike.
Pojačane mere sigurnosti uključivaće i potpuno odvajanje srpskih i hrvatskih fanova, a organizatori, iako kažu da su svesni da se navijačima zabrana zastava neće svideti, upozoravaju da im je najvažnija sigurnost posetilaca.
Zanimljivo je da je, posle nereda koje su Srbi i Hrvati izazvali na Australijan openu, unošenje zastava, čak i australijskih, bilo zabranjeno na muzičkom festivalu „Big Day Out“ u Sidneju.
Stadion „Vulihe“ u Šenjangu, na kojem je fudbalska reprezentacije Kine izborila jedino učešće na Svetskom prvenstvu, srušen je do temelja upotrebom više od dve tone dinamita, izvestili su danas lokalni mediji. Stotine navijača je prisustvovalo rušenju stadiona kapaciteta 60.000 gledalaca na kojem je Kina oktobra 2001. godine pobedila Oman sa 1:0 i izborila učešće na Svetskom prvenstvu koje su 2002. zajednički organizovali Japan i Južna Koreja.
– Ta utakmica je bila istorijska, ali treba da gledamo u budućnost – rekao je tadašnji kineski kapiten Ma Mingju za „Peking dejli“. Na lokaciji na kojoj se nalazio stadion biće izgrađen tržni centar. Građani Šenjanga će, ipak, biti u prilici da prisustvuju utakmicama prve faze fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama 2008. godine, na novom stadionu istog kapaciteta.
Uprava Partizana juče je još jednog igrača prosledila Bežaniji. Iako je hteo da ode u čačanski Borac, gde se već nalazi napadač crno-belih Markovski, štoper Milovan Milović je po nalogu klupskih čelnika ostao na pozajmici u timu trenera Bekvalca.
Pre njega, superligaškom debitantu do kraja sezone ustupljeni su Radosavljević, Vukajlović i Predrag Lazić.
Ponuda Crvene zvezde milanskom Interu da utakmicu Lige šampiona protiv Valensije odigra na beogradskoj „Marakani“ ostaće samo lep gest predsednika „crveno-belih“ Dragana Stojkovića Piksija. Kada je Fudbalska federacija Italije dozvolila Milanu da prvenstveni meč s Livornom igra uz prisustvo publike, bilo je jasno da od gostovanja Intera u Beogradu neće biti ništa, a to je potvrdio i predsednik „nerozura“ Masimo Morati.
– Valensiju ćemo dočekati na „Meaci“ u prisustvu publike. Ostaje da se vidi pod kojim uslovima će nam biti dozvoljeno da igramo pred navijačima i koliko gledalaca ce moći da prisustvuje utakmici, ali ja očekujem da će ih biti bar koliko je bilo na utakmici između Milana i Livorna – rekao je Morati.
Vezista Milana, Kaka, od danas je i zvanično postao italijanski državljanin pošto mu je na prikladnoj ceremoniji dodeljen pasoš Italije. Njegovim novim statusom najviše će dobiti „rosoneri“ koji će na leto moći da u sastav uvrste novog igrača van EU.
– Počastvovan sam i veoma srećan. Sada sam i Italijan i Brazilac. Osim što će meni biti lakše, dobijanje državljanstva će pomoći i Milanu – naglasio je Kaka.
Ovaj 24-godišnji „karioka“ je na San Siro stigao 2003. godine iz redova Sao Paola i gotovo je nezamenjiv član ekipe Karla Anćelotija. Dobijanjem statusa igrača iz EU će se sigurno pojačati i pritisak Reala u letnjem prelaznom roku koji ne krije zainteresovanost da Brazilca vidi u svojim redovima.
Loši rezultati koštali su posla Stefana Piolija koji je u ponedeljak smenjen s funkcije prvog stručnjaka Parme. Umesto Piolija, „mlekadžije“ će u borbi za opstanak u Seriji A do kraja sezone voditi Klaudio Ranijeri koji je bez posla od 2005. godine kada je napustio Valensiju. Pre toga Ranijeri je bio trener Kaljarija, Napolija, madridskog Atletika i pune četiri godine londonskog Čelsija.
Parma trenutno zauzima pretposlednju poziciju u Seriji A, s 15 bodova iz 22 utakmice.
Trener Intera Roberto Manćini smatra da bi za italijanske klubove bilo bolje da se sezona odmah završi nego da i dalje igraju pred praznim tribinama. Podsećanja radi, minulog vikenda četiri utakmice Kalča odigrane su bez prisustva navijača, a sve to je posledica odluke italijanske vlade da krene u žestoku borbu u cilju suzbijanja huliganskog ponašanja na stadionu i oko njega.
– Ovo nije fudbal. Možemo jednostavno sada da prekinemo takmičenje. Moje reči jesu provokacija, ali igrati bez navijača zaista nema smisla. Trebalo bi uraditi ono što se radi u Formuli 1 – kada uslovi za nastavak trke ne postoje takmičenje se prekida i onaj ko je u tom trenutku vodeći pobeđuje. Ono što se dogodilo u Kataniji ozbiljno je i nijedna porodica ne bi trebalo da izgubi oca zbog takve apsurdne situacije. Ali ne treba zaboraviti da u Italiji ništa nije rađeno na vreme, stalno smo odlagali reakciju. Naši stadioni su stari, a o stanju terena da i ne govorimo. U takvoj situaciji nemoguće je privući gledaoce na stadione – rekao je Manćini.
Posle ubedljivog poraza Nanta od Valesnije u minulom kolu francuskog prvenstva, strateg „kanarinaca“ Žorž Eo izgubio je poverenja čelnika kluba. Umesto njega, Nant će do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćni trener Mišel Der Zakarian i sportski direktor Džafet Ndoram.
– Nalazimo se na 19. mestu, što je vrlo zabrinjavajuće. Zatražio sam od Žorža Eoa da podnese ostavku i zamolio dvojicu ljudi da zajedničkim snagama pokušaju da urade sve kako klub ne bi ispao iz lige – rekao je predsednik Nanta Rudi Rusijon
Milan, Fiorentina i Juventus uskoro bi mogli da „promešaju karte“, odnosno izvrše trostruku razmenu igrača, prenosi portal „Tribalfootball“. Senzacionalni trejd uključivao bi dolazak Davida Trezegea u Milan, Luke Tonija u Juventus, a Alberta Đilardina u Fiorentinu, gde bi ponovo bio u prilici da ga trenira Ćezare Prandeli, što bi bio ključ uspeha te ideje. Italijanski „Tuttosport“ potvrdio je pregovore ovih klubova, tako da ne bi trebalo da iznenadi ukoliko dođe do razmene igrača ta tri kluba.
Posle razočaravajućeg nerešenog rezultata na gostovanju kod Vićence (2-2), igrači Juventusa požalili su se na trenera Didijea Dešampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari