Holandski fudbaler sredine terena Klarens Sedorf produžio je ugovor sa Milanom do juna 2011. godine, saopštio je danas italijanski prvoligaš. Prethodni ugovor 30-godišnjeg Sedorfa trebalo je da istekne na kraju tekuće sezone. Sedorf je u Milan došao 2002. godine i sa ekipom osvojio titulu šampiona Italije, nacionalni Kup i Ligu evropskih šampiona.

Holandski fudbaler sredine terena Klarens Sedorf produžio je ugovor sa Milanom do juna 2011. godine, saopštio je danas italijanski prvoligaš. Prethodni ugovor 30-godišnjeg Sedorfa trebalo je da istekne na kraju tekuće sezone. Sedorf je u Milan došao 2002. godine i sa ekipom osvojio titulu šampiona Italije, nacionalni Kup i Ligu evropskih šampiona. Holanđanin je ranije nastupao i za Ajaks, Sampdoriju, Real iz Madrida i Inter.
Van Persi van terena do kraja sezone?
Napadač londonskog Arsenala Robin van Persi mogao bi da ostane van terena do kraja sezone zbog povrede stopala desne noge, zadobijene u nedelju na utakmici protiv lidera prvenstva Mančester Junajteda (2:1).
Van Persi je, prilikom proslave izjednačujućeg pogotka, slomio prst na nozi i nakon prvog lekarskog pregleda saopšteno je da će Holanđanin pauzirati oko šest nedelja. Međutim, lekari su naknadno ustanovili da je povreda teže prirode i da će njegov oporavak trajati najmanje dva meseca.
– Nakon toga će mu biti potrebno bar još mesec dana kako bi dostigao odgovarajuću formu. Ovo je veliki udarac za nas, jer je Robin u dosadašnjem delu prvenstva igrao odlično i postigao 13 pogodaka – rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.
Francuski stručnjak otkrio je da prvobitno nije ni planirao da uvede Holanđanina u igru, ali da je na taj korak bio primoran pošto je Mančester junajted vodio sa 1:0, a meč se bližio kraju.
Potpredsednik Milana Adrijano Galijani izjavio je u sredu da je taj klub spreman da sedne za sto sa predstavnicima Real Madrida, kako bi bio postignut dogovor o transferu Brazilca Ronalda u Italiju.
– Istina je da smo ozbiljno zainteresovani za Ronalda. Spremni smo za pregovore. Već sam razgovarao sa Realovim tehničkim savetnikom Frankom Baldinijem, a trebalo bi da se u sredu ponovo sretnemo. Ne bih da izlazim u javnost sa ciframa koje su u opticaju – rekao je Galijani u izjavi za „Punto radio“. Trener Reala Fabio Kapelo jasno je stavio do znanja trostrukom svetskom fudbaleru godine da ne računa na njega, ali istovremeno klub ne želi da ga se odrekne bez obeštećenja.
Sportski direktor „kraljevskog kluba“ Predrag Mijatović istakao je da Real još uvek nema na stolu konkretnu ponudu Milana.
– Ako ćemo da sklapamo posao, onda prvo moram da vidim šta Milan nudi. Zasad od njih nisam dobio ništa, ali Galijanijeve izjave me navode na zaključak da bi do transfera moglo da dođe – prenosi Mijatovićeve reči sportski list „Marka“.
Predsednik Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer ocenio je da se nekadašnji kapiten te ekipe Mihael Balak (29) nije snašao u londonskom Čelsiju.
Bekenbauer je u intervjuu sportskoj agenciji SID dodao da bi kapiten nemačke reprezentacije bolje prošao da je karijeru nastavio u Mančester junajtedu, umesto u redovima aktuelnog engleskog šampiona.
– Jednostavno ne vidim na kojoj bi poziciji Balak mogao da igra u Čelsiju. Očigledno je da ga igra uglavnom zaobilazi. Frenk Lampard je previše dobar i centralna je figura Čelsija na sredini terena. Balaku bi bilo bolje u Mančesteru – rekao je Bekenbauer.
Generalni menadžer Bavaraca Uli Henes smatra da bi uzroke Balakovih bledih partija tokom prvih šest meseci boravka u Engleskoj trebalo tražiti u taktici portugalskog stručnjaka Žozea Murinja.
– Čini mi se da je Čelsi pokupovao silne zvezde, a da prethodno nije definisano na kojim će pozicijama oni igrati. Teško je očekivati od Mihaela da pokaže sve što zna, kada pored sebe ima Lamparda, koji mu je neverovatno sličan po fudbalskim karakteristikama. Slučaj Andreja Ševčenka takođe pokazuje da tamo postoji dosta zbunjenosti po pitanju uloga u timu – rekao je Henes. Balak je letos prešao iz Bajerna u Čelsi kao slobodan igrač, za nedeljnu platu od 120.000 funti (oko 180.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari