Skijaški skokovi i skakaonica u Zakopanima u subotu su skoro odneli jedan ljudski život. Naime, Čeh Jan Mazok je odmah pri „poletanju“ sa zaletišta pao zbog jakog vetra, sa desetak metara visine, a pri padu se još nekoliko puta okrenuo, pri čemu je zadobio potres mozga i završio u bolnici u stanju koje nije nagoveštavalo srećan epilog.

Skijaški skokovi i skakaonica u Zakopanima u subotu su skoro odneli jedan ljudski život. Naime, Čeh Jan Mazok je odmah pri „poletanju“ sa zaletišta pao zbog jakog vetra, sa desetak metara visine, a pri padu se još nekoliko puta okrenuo, pri čemu je zadobio potres mozga i završio u bolnici u stanju koje nije nagoveštavalo srećan epilog.
Ipak, juče su iz bolnice stigle nešto lepše vesti, kada je portparol krakovske bolnice saopštio da se stanje 21-godišnjeg Čeha stabilizovalo i da se Mazok nalazi van životne opasnosti. Međutim, kako je Mazok još uvek u nesvesti, transport u Češku još uvek nije moguć, što je, inače, zahtevala njegova porodica.
Osvajač bronzane olimpijske medalje, Rumunka Marija Ćionkan, poginula je u saobraćajnoj nesreći blizu grada Plevena. Ćionkan, koja je bila treća na trci na 1500 metara na Olimpijskim igrama u Atini 2004, izgubila je kontrolu nad svojim automobilom i udarila je u drvo pored puta.
Prema izveštajima medija, atletičarka se vraćala sa trening kampa u Turskoj. Ćionkanova je osvojila i zlatne medalje na trkama na 800 i 1500 metara na prošlogodišnjem dvoranskom prvenstvu Rumunije
Fudbaler Arsenala Robin van Persi odsustvovaće sa terena oko šest nedelja, pošto je u nedelju slomio petu metatarzalnu kost u stopalu desne noge.
Van Persi je na utakmici sa Mančester junajtedom ušao u drugom poluvremenu, jer je imao problema sa povredom mišića. On je u 83. minutu postigao gol za izjednačenje na 1:1, ali se povredio baš dok je proslavljao taj pogodak. To je bio trinaesti gol u sezoni za mladog Holanđanina, koji je najbolji strelac Arsenala u Premijer ligi. Posle tog gola, Tjeri Anri je doneo potpuni preokret i tri boda Arsenalu.
Sportski direktor Juventusa Alesio Seko najavio je da će Stara dama u letnjem prelaznom roku pokušati da angažuje Engleza Stivena Džerarda. Juventus svojim igrama u Seriji B najavljuje povratak u Seriju A, a sledećeg leta pokušaće da okupi tim koji bi bio kandidat za titulu.
Veliki broj igrača već je izjavio da je spreman da ostane u Juventusu sledeće sezone, a brojne dosadašnje odlaske Uprava kluba će morati da nadoknadi dovođenjem najboljih svetskih fudbalera. Jedna od većih želja u projektu novog Juventusa je kapiten Liverpula Stiven Džerard, a to je priznao i Seko.
Proslavljeni nemački fudbaler i donedavno član zagrebačkog Dinama Jens Novotni odlučio je da stavi tačku na svoju karijeru.
Najskuplja Dinamova akvizicija u istoriji kluba odlučila je da se oprosti od fudbala nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa zagrebačkim klubom. Podsećanja radi, Novotni je u Dinamo doveden kao veliko pojačanje, ali je odigrao samo 12 susreta nakon kojih mu se trener Ivanković odlučio zahvaliti na saradnji.
Tada se nagađalo gde će 33-godišnji Novotni nastaviti karijeru, ali je on zbog sve većih problema s kolenom odlučio „okačiti kopačke o klin“.
Novotni će ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera Bajera iz Leverkusena u kom je proveo deset uspešnih godina. U tom periodu skupio je 48 reprezentativnih nastupa, a poslednji je imao na prošlogodišnjem Mondijalu, u susretu za treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari