Austrijanka Renate Gečl ostvarila je 41. pobedu u karijeri u Svetskom kupu, pošto je bila najbrža u spustu koji je vožen u austrijskom zimskom centru Altenmarktu.
Bivša svetska šampionka stazu je savladala za minut i 19,32 sekunde odnosno 23 stotinke brže od drugoplasirane Dominik Žisin iz Švajcarske.

Austrijanka Renate Gečl ostvarila je 41. pobedu u karijeri u Svetskom kupu, pošto je bila najbrža u spustu koji je vožen u austrijskom zimskom centru Altenmarktu.
Bivša svetska šampionka stazu je savladala za minut i 19,32 sekunde odnosno 23 stotinke brže od drugoplasirane Dominik Žisin iz Švajcarske. Treće mesto osvojila je olimpijska šampionka u veleslalomu, Amerikanka Džulija Mankuzo rezultatom 1:19,62 minuta
Američki skijaš Bodi Miler pobednik je spusta koji je u subotu vožen u Vengenu u okviru takmičenja za Svetski kup. Kontroverzni Miler je do trijumfa u Švajcarskoj stigao u vremenu od dva minuta, 28 sekundi i 89 stotinki. Američkom skijašu je ovo četvrta pobeda u sezoni, a prva na evropskom kontinentu. Drugo mesto zauzeo je domaći takmičar Didije Kuse, dok je treće mesto pripalo Italijanu Piteru Filu.
Norvežanin Andreas Jakobsen pobednik je takmičenja u ski skokovima koje je u subotu održano u Vikersundu u okviru Svetskog kupa.
Pobednik ovogodišnje turneje „četiri skakaonice“ do trijumfa je stigao zahvaljujući skokovima od 208 i 193,5 metara. Drugo mesto zauzeo je Austrijanac Tomas Morgenštern, dok je treća pozicija pripala Fincu Matiju Hautamekiju. Trijumfom u Vikersundu norveški takmičar sačuvao je vođstvo u generalnom plasmanu, ispred Austrijanca Georga Šlirencauera i Švajcarca Simona Amana.
Kapiten Čelsija Džon Teri najavio je da će voditi borbu za ostanak menadžera Žozea Murinja u londonskom klubu. Murinjo je proteklih dana bio u centru pažnje nakon najava da će na kraju sezone napustiti redove engleskog šampiona. Međutim, Teri je izjavio da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi portugalski stručnjak ostao na Stamford Bridžu.
– Mi (igrači) ne želimo da Žoze ode i ako je potrebno to ćemo jasno reći i njima (Upravi). Murinjo je najbolji u svom poslu i siguran sam da će tako biti i u narednih 20 godina. A to je ono što mi u Čelsiju želimo – najbolje“ – izjavio je kapiten Čelsija i dodao da je siguran da će Murinjo ostati i sledeće sezone. „Svi smo lojalni Žozeu. Znamo šta je uradio za nas igrače i za ceo klub. Ova situacija samo stavlja dodatni pritisak na sve nas“, – dodao je Teri
Zvaničnici PSV-a su potvrdili u subotu da nisu uspeli da se dogovore sa Njukaslom oko pozajmice napadača Alberta Lukea. Pregovori su se našli u krizi kada se došlo do toga koliki će biti čiji udeo u nedeljnoj plati 28-godišnjeg Španca koja iznosi 60.000 evra.
– U principu na transfer Lukea možemo da zaboravimo, izjavio je tehnički direktor „filipsovaca“, Sten Valks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari