Košarkaški reprezentativac Srbije Nenad Krstić uspešno je operisan u Njujorku. Podsećanja radi, centar Nju Džersija je 22. decembra u duelu sa Lejkersima pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, zbog čega je završio sezonu. Operaciju su obavili Dejvid Alček i Rajli Vilijams III u njujorškoj Bolnici za specijalnu hirurgiju.

Košarkaški reprezentativac Srbije Nenad Krstić uspešno je operisan u Njujorku. Podsećanja radi, centar Nju Džersija je 22. decembra u duelu sa Lejkersima pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, zbog čega je završio sezonu. Operaciju su obavili Dejvid Alček i Rajli Vilijams III u njujorškoj Bolnici za specijalnu hirurgiju. Krstić je u trećoj NBA sezoni igrao kao starte Netsa, uz prosek od 16,4 poena i 6,8 skokova po utakmici. Očekuje se da će početi da trenira tokom leta, ali su izgledi da nastupi na Evropskom prvenstvu u Španiji veoma mali.
Bivši golman rukometne reprezentacije Jugoslavije Nenad Puljezević dobio je mađarski pasoš i juče je već debitovao za tu selekciju.
– Predsednik Mađarske Laslo Šojo potpisao je nalog da mi se izda pasoš. U sredu sam položio zakletvu – rekao je bivši golman Crvene zvezde koji poslednje četiri godine brani boje PIK Segeda.
Reprezentacija Mađarske u četvrtak uveče igrala je protiv Slovenije u okviru pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Norveškoj.
– Danas u Sombatheiju igram protiv Slovenije. Još ne znam kakav je to osećaj, znaću posle meča – dodao je Puljezević.
Bivši plejmejker Crvene zvezde i reprezentacije Makedonije Vrbica Stefanov potpisao je ugovor sa grčkim Olimpijakosom, objavljeno je na sajtu Evrolige.
Tridesettrogodišnji Stefanov će u timu iz Pireja zameniti Hrvata Damira Mulaomerovića, koji je u utorak dobio otkaz.
Zanimljivo je da je Stefanov ovu sezonu započeo u Crvenoj zvezdi, u koju je doveden kao veliko pojačanje, ali je nakon samo jedne odigrane utakmice zbog ličnih problema napustio beogradski klub, uz objašnjenje da se zbog poslova u Makedoniji povlači iz košarke.
-Olimpijakos je veliki klub sa vrhunskim ambicijama. Bio sam veoma srećan kada sam dobio njihovu ponudu i potrudiću se da maksimalno opravdam ukazano poverenje. Biće mi potrebno malo vremena da se vratim u formu, ali siguran sam da će sve biti u redu – rekao je Stefanov nakon potpisivanja ugovora. Stefanov je prošle sezone igrajući za Ulker u Evroligi prosečno beležio 10,6 poena i tri asistencije po utakmici. U dosadašnjoj karijeri još je nastupao za skopski MZT, atinski AEK, tursku Karšijaku i italijansku Sijenu.
Nakon Alana Ajversona, ekipa Filadelfije ostala je i bez druge velike zvezde u svojim redovima. Krilni centar Kris Veber odlučio je da napusti taj tim, a Siksersi su pristali da otkupe preostalih godinu i po dana njegovog ugovora.
Veber je propustio čak 11 od poslednjih 14 utakmica Filadelfije uz zvanično objašnjenje da ga muči povreda članka. Prava istina, međutim, glasi da je Veber nezadovoljan svojim statusom u ekipi, budući da mu je minutaža drastično smanjena.
On će, nakon dva dana koliko je potrebno za završavanje svih neophodnih „papiroloških“ poslova, moći da potpiše ugovor sa nekom drugom ekipom.
Ove sezone Veber je u Filaldefiji trebalo da zaradi 21 milion dolara, dok mu je za sledeću godinu bila zagarantovana svota od 22 miliona dolara.
On je prošle sezone imao prosečan učinak od 20,2 poena, 9,9 skokova i 3,4 asistencije po utakmici.
Iako čelnici Fudbalskog saveza Španije na sve moguće načine pokušavaju da eliminišu rasizam sa stadiona, čini se da im to ne uspeva.
Poslednji rasistički ispad dogodio se u sredu uveče na utakmici španskog kupa između Hetafea i Valensije (1:1), kada je deo domaćih navijača vređao tamnoputog beka „slepih miševa“ Migela. Glavni arbitar u drugom poluvremenu je intervenisao i na nekoliko minuta prekinuo utakmicu, zatraživši od čelnika Hetafea da preko razglasa upozore navijače na ponašanje, što je i učinjeno.
– Većina navijača Hetafea je sjajna, ali među njima ima nekih idiota, koji su najglasniji na stadionu – rekao je trener Valensije Kike Sančez Flores, koji je svojevremeno vodio ekipu iz madridskog predgrađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari