Dobra vest za menadžera Čelsija Žozea Murinja je da će na meču protiv Vigana koji se igra 13. januara moći da računa na kapitena Džona Terija. On se van sastava nalazi još od meča sa Njukaslom igranog 13. decembra prošle godine zbog povrede leđa, pa je čak morao da bude i operisan.

Dobra vest za menadžera Čelsija Žozea Murinja je da će na meču protiv Vigana koji se igra 13. januara moći da računa na kapitena Džona Terija. On se van sastava nalazi još od meča sa Njukaslom igranog 13. decembra prošle godine zbog povrede leđa, pa je čak morao da bude i operisan.
Koliko je Teri važan igrač za odbranu Čelsija svedoči podatak da su bez njega na poslednje četiri utakmice primili osam golova, dok su na prvih 17 primili devet pogodaka.
– Utakmica protiv Aston Vile će biti poslednja bez Terija. Mislim da će na meču protiv Vigana biti u sastavu – rekao je Murinjo.
Golman Juventusa Đanluiđi Bufon upozorio je upravu tog torinskog fudbalskog kluba da bi na kraju sezone mogao da napusti ekipu, ako se ne stvori tim sposoban da u sledećem ciklusu juriša na titulu prvaka Italije.
– Ne bih voleo da u istoriju odem kao jedan od oslonaca Juventusa koji bi sezonu završio na 12. mestu Serije A, posebno zato što me mnogi svrstavaju među najbolje golmane na svetu – rekao je 28-godišnji Bufon za današnje izdanje „Gazete delo sport“. – Moram da osetim da je cilj veliki. Bez toga možeš da izdržiš godinu dana, ali potom počne da ti nedostaje – dodao je.
Juventus je zbog umešanosti u skandal sa lažiranjem utakmica u julu premešten iz prve u drugu italijansku ligu, a Bufon, koji je u „staroj dami“ od 2001. godine, jedan je od retkih fudbalskih velikana koji nije napustio tim. Torinski tim je sezonu u Seriji B počeo sa devet bodova u minusu, ali je već posle prvog dela sezone postalo jasno da će Juventus do jeseni vrlo verovatno povratiti prvoligaški status. Juventus se posle 18 odigranih kola nalazi na trećem mestu na tabeli takmičenja, sa bodom manje od vodećeg Riminija, od koga, međutim, ima utakmicu manje. Sam povratak u Seriju A, ipak, ne bi ispunio Bufonove ambicije.
– U poslednjih nekoliko meseci mnogi zvaničnici Juventusa su govorili koliko me poštuju i osetio sam da zaista pripadam ovom klubu. Međutim, u određenom trenutku moraš da stvari gledaš samo sa fudbalskog stanovišta i proceniš da li se lični i interesi kluba podudaraju – naglasio je italijanski reprezentativac.
Izuzetno nezadovoljan što su klubovi podigli cene svojih igrača koje bi Čelsi želeo da angažuje zbog problema sa defanzivcima, menadžer aktuelnog prvaka Engleske Žoze Murinjo nije štedeo reči kritike:
– Samo zato što se zna da Čelsiju treba centralni odbrambeni igrač, ljudi su pomislili da smo mi glupi. Sa „realnošću“ koja vlada na engleskom fudbalskom tržištu, radije bih na tu poziciju stavio svog 55-godišnjeg pomoćnika Baltemara Brita nego da izdvojim suludu sumu novca – rekao je Portugalac, za koga britanski mediji navode da je voljan da u januaru dovede Miku Ričardsa iz Mančester Sitija kao pojačanje za poslednju liniju odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari