Šampionat Srbije na brdskim stazama nastavljen je trkom u Petrovcu na Mlavi, u organizaciji AGA Serbijan rejsing tima a pod pokroviteljstvom Skupšine opštine. Na novoj stazi dužine 2170 metara, uređenoj specijalno za ovo nadmetanje, vozačko umeće oprobalo je tridesetak takmičara.

Šampionat Srbije na brdskim stazama nastavljen je trkom u Petrovcu na Mlavi, u organizaciji AGA Serbijan rejsing tima a pod pokroviteljstvom Skupšine opštine. Na novoj stazi dužine 2170 metara, uređenoj specijalno za ovo nadmetanje, vozačko umeće oprobalo je tridesetak takmičara. To je bila prva trka u istoriji ovog sporta gde su o plasmanu odlučivale tri vožnje. U klasi I Uroš Brkić ASK (GAGA Serbijan resjing tim) ostvario je treći trijumf ove sezone.
I ostali članovi ASK Gaga Serbijan rejsing tima su bili više nego uspešni. U klasi II Darko Božilović je nadmašio svoje konkurente.
Aleksandar Vidosavljević osvojio je maksimalan broj poena u klasi III. Bila je to njegova treća pobeda u ovom šampionatu. Odustajanje Saše Toromana, omogućilo je Borisu Selembi (ASK MOGUL) da lako pobedi u klasi IV. Aktuelni šampion u nacionalnij klasi na kružnim stazama Dušan Borković, (ASK GAGA SRT) oduševio je mnogobrojne gledaoce bravuroznom vožnjom u citroenu c2r2 osvojivši prvo mesto u klasi V i drugo u generalnom plasmanu. Iskusni Dragan Simić (ASK BALKAN) nadmašio je glavnog konkurenta u klasi VI Milutina Milića (na fotografiji – ASK GAGA SRT). Simić je osvojio i prvo mesto u generalnom plasmanu. U plasmanu klubova ubedljiv trijumf ASK GAGA Serbijan rejsing tima, drugo mesto pripalo je ASK BALKAN-u, a treće MOGUL rejsing timu.
Komisija za status igrača Svetske fudbalske federacije (FIFA) juče je obavestila Fudbalski savez Srbije da je prihvaćen zahtev Slovenca Denisa Petrića o promeni nacionalnog tima, pa će golman francuskog Oksera i doskorašnji igrač mlađih selekcija bivše jugoslovenske republike ubuduće moći da nastupa za Srbiju.
– Ovo je ispunjenje mog sna. I sama mogućnost da igram za Srbiju čini me ponosnim. Srbija je moja domovina i učiniću sve da se igrama nametnem selektorima – poručuje dvadesetogodišnji čuvar mreže, rodom iz Ljubljane, trenutno treći golman Oksera. Pre Petrića pravo da dres jedne države zameni drugim dobio je i sadašnji vezista A reprezentacije Zdravko Kuzmanović, koji je do 2006. branio boje Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari