Srpske plivačice Nađa Higl i Jovana Bogdanović nisu uspele da se plasiraju u polufinalne trke na 100 metara prsno. One su u petak na Svetskom prvenstvu u Mančesteru u plivanju u malim bazenima ostvarile 20, odnosno 25. vreme. Nađa Higl je četiri dužine bazena isplivala za 1:10,48, što je bolje od vremena sa kojim je ušla u kvalifikacije (1:11,04), ali opet ne dovoljno za polufinale.

Srpske plivačice Nađa Higl i Jovana Bogdanović nisu uspele da se plasiraju u polufinalne trke na 100 metara prsno. One su u petak na Svetskom prvenstvu u Mančesteru u plivanju u malim bazenima ostvarile 20, odnosno 25. vreme. Nađa Higl je četiri dužine bazena isplivala za 1:10,48, što je bolje od vremena sa kojim je ušla u kvalifikacije (1:11,04), ali opet ne dovoljno za polufinale. Kahori Sato iz Japana na 16. mestu imala je vreme 1:09,14. Mlada Jovana Bogdanović (1992), takođe je popravila vreme sa kojim je ušla u kvalifikacije (1:12,87). Ipak, sa 1:11,70 mogla je samo do 25. mesta u konkurenciji 39 takmičarki.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije peti put će učestvovati na renomiranom turniru Montre Volej Masters u Švajcarskoj od 4. do 8. juna, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Srbije. Pored Srbije, vicešampiona Evrope i osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2006, u Montreu će igrati Italija, šampion Evrope i pobednik Svetskog Kupa 2007. godine, Kuba, Kina, Holandija i Nemačka. Prvi meč Srbija će igrati 4. juna protiv Kine, dan kasnije sledi duel sa Nemačkom, a u trećem kolu protivnik će biti Italija. U četvrtom kolu, 7. juna, Srbija će igrati protiv Kube, a dan kasnije protiv Holandije.
Uprava turskog šampiona Fenerbahčea objavila je da će šefu stručnog štaba, Ziku obezbediti budžet od čak 90 miliona evra za predstojeći letnji prelazni rok. Navodno, brazilski stručnjak planira da u klub dovede fudbalere Barselone Brazilca Ronaldinja ili Kamerunca Samjuela Etoa, kao i još najmanje trojicu igrača ekstra klase. Mediji sa Pirineja potvrdili su da je Ziko kontaktirao Ronaldinja, koji je odbio njegovu ponudu i da sledeće nedelje namerava da intenzivira pregovara sa kamerunskim reprezentativcem.
S obzirom na to da je Alonso nedavno najavio da razmišlja o promeni tima, čelnici Renoa ekspresno su regovali i povukli poteze kako bi zadržali mladog Španca. Francuski tim u Formuli 1, posle dve šampionske sezone sa Alonsom (2005. i 2006), već drugu godinu zaredom ne uspeva da dostigne brzine Ferarija, Meklarena, BMW Zaubera, pa ni Vilijamsa i zbog toga su potpisali ugovor sa američkom kompanijom Appro. Oni će im do juna instalirati svoj superkompjuter -Xtreme X2 računar, koji će unaprediti mogućnosti novog CFD (cumputational fluid dynamics) razvojnog centra, koji je Reno otvorio u Enstounu u Engleskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari