Muška i ženska selekcija Srbije uspešno su započele ekipno Evropsko prvenstvo u šahu, koje je u nedelju počelo na Kritu. Šahisti su pobedili Finsku sa 3:1, dok je ženska ekipa istim rezultatom savladala Austriju. Pobede za muškarce ostvarili su Igor Miladinović i Nikola Sedlak, a remizirali su Ivan Ivanišević i Robert Markuš.

Muška i ženska selekcija Srbije uspešno su započele ekipno Evropsko prvenstvo u šahu, koje je u nedelju počelo na Kritu. Šahisti su pobedili Finsku sa 3:1, dok je ženska ekipa istim rezultatom savladala Austriju. Pobede za muškarce ostvarili su Igor Miladinović i Nikola Sedlak, a remizirali su Ivan Ivanišević i Robert Markuš. U ženskoj ekipi pobede su zabeležile Irena Čoluškina, Ana Benderać i Anđelija Stojanović. Jedini poraz pretrpela je Nataša Bojković na prvoj tabli.
Početak prvenstva obeležilo je nepojavljivanje ekipa Bosne i Hercegovine, za šta organizatori nisu naveli razloge, tako da su slobodne bile ekipe Ukrajine u muškoj, odnosno Grčke u ženskoj konkurenciji. Holanđani, koji brane titulu iz 2005, savladali su Italiju 3:1, dok su šampionke u ženskoj konkurenciji, Poljakinje, maksimalnim rezultatom bile bolje od Engleskinja.
Bokserski savez Srbije demantovao je u nedelju vest po kojoj je naš reprezentativac u velter kategoriji izbačen iz hotela u Čikagu zato što je, navodno, napao sobaricu koja ga je kasnije prijavila policiji. BSS je izrazio zgražavanje takvom dezinformacijom, kojom se narušava njegov ugled u Srbiji i u svetu. U demantiju se kaže da je sastanak „disciplinaca“ Svetske amaterske bokserske asocijacije (AIBA) sazvan isključivo zbog nestanka dvojice takmičara iz jedne afričke zemlje, dok o Mitroviću tom prilikom nije bilo ni reči.
Inače, Zoran Mitrović je već obezbedio plasman u osminu finala pošto je na poene savladao Dalmara Singa iz Indije. Naš bokser je posle četiri runde imao ubedljivu bodovnu prednost – 22:9. Srpski predstavnik je u sve četiri runde bio bolji partner, što pokazuju elektronski bodovi sudija – 4:2, 2:1, 7:2, 9:4. Protivnik Mitrovića u četvrtfinalu biće Nemac Dzek Kulčaj, a pobednik ovog duela će steći pravo učešća na Olimpijadi u Pekingu.
Valensija je juče smenila dosadašnjeg trenera Kike Sančez Floresa, a na njegovo mesto privremeno postavila trenera rezervnog tima Oskara Fernandesa. Na ovakav potez uprava kluba sa Mestalje se odlučila nakon niza loših rezultata koje su „slepi miševi“ beležili u poslendje vreme, a sve je kulminiralo nakon preksinoćnog ubedljivog poraza u Sevilji (3:0). Valensija je trenutno četvrta u prvenstvu sa 18 bodova iz devet mečeva, dok u Ligi šampiona u grupi B zauzima treću poziciju sa samo tri boda iz isto toliko duela.
Jedan od najpoznatijih holandskih fudbalera Jap Stam iznenada je odlučio da prestane sa aktivnim igranjem fudbala i juče je, kao igrač Ajaksa, okončao dugogodišnju karijeru. Tridesetpetogodišnji Stam je, najpre, zbog ličnih razloga, propustio put u Utreht i nekoliko sati nakon toga objavio da prestaje sa aktivnim igranjem fudbala. Fudbaler koji je, između ostalog, igrao za Milan, Mančester junajted i Lacio, ubeležio je i 67 nastupa za nacionalni tim Holandije. Stameni defanzivac je, uporedo sa napretkom na klupskom nivou, međutim, beležio i ekscese na reprezentativnom planu pa je tako zbog padanja na antidoping testu pauzirao pet meseci, ali se nakon odsluženja kazne vratio fudbalu i zaigrao za rosonere. Poslednji klub za koji je nastupao bio je Ajaks. Detalji oko Stamovog napuštanja fudbala do juče popodne nisu bili saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari