Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su juče turnir u Sankt Peterbugu, pošto su u finalnom duelu pobedili Australijanca Toda Perija i Austrijanca Jirgena Melcera rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6.
Zimonjiću i Nestoru je titula osvojena u Rusiji, gde su bili postavljeni za prve nosioce, prva otkako su pre mesec dana počeli da igraju zajedno.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su juče turnir u Sankt Peterbugu, pošto su u finalnom duelu pobedili Australijanca Toda Perija i Austrijanca Jirgena Melcera rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6.
Zimonjiću i Nestoru je titula osvojena u Rusiji, gde su bili postavljeni za prve nosioce, prva otkako su pre mesec dana počeli da igraju zajedno.
Srpski Dejvis kup reprezentativac je ove godine osvojio i turnir ATP Masters serije u Rimu, a takođe je bio najbolji u Nju Hejvenu, Dubaiju i Dohi, ali je njegov dubl partner tada još uvek bio Francuz Fabris Santoro.
Turnir u Sankt Peterburgu igrao se za ukupan nagradni fond od milion dolara, a Zimonjić i Nestor podeliće 53.700 „zelembaća“. Beta/Mondo
Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se finale ATP čelendžera u kanadskom Rimunskom pošto je u polufinalu bio bolji od domaćeg igrača, Frederika Nimajera sa 2:1, po setovima 7:6 (3), 3:6, 6:4. Bozoljac će u finalu igrati protiv Amerikanca Brendana Evansa. Evans je trenutno 269. teniser sveta, i ovo mu je prvo finale u sezoni. Turnir u Rimunskom igra se za nagradni fond od 25 hijada dolara.
Kapiten bokserske reprezentacije Srbije Zoran Mitrović izbačen je iz hotela u Čikagu, jer je, posle pobede u velter kategoriji na Svetskom prvenstvu u 1. kolu napao sobaricu. Sobarica u Hotelu u kom su smešteni naši bokseri je ceo slučaj prijavila čikaškoj policiji, a ovaj nesvakidašnji skandal stigao je i do čelnika Svetske amaterske bokserske federacije, pa je Mitrović prebačen u drugi hotel. Ovim potezom, srpski bokser je doveo u pitanje i svoje dalje učešće na aktuelnom SP, a ukoliko mu ipak bude dozvoljeno da nastavi takmičenje on će u drugom kolu boksovati protiv Indijca Singa.
Srpska skijašica Jelena Lolović zauzela je 22. mesto u trci za Svetski kup voženoj u austrijskom centru Zeldenu i osvojila devet bodova. Pobednica prve trke u novoj sezoni je Italijanka Deniz Karbon, a mesta na pobedničkom postolju obezbedile su i Amerikanka Džulija Mankuzo i Austrijanka Katrin Cetel. Tanja Putiainen vodila je posle prve trke, ali je u drugom nastupu bila loša i završila je na četvrtom mestu. Austrijanke, kao i prethodnih godina, najozbiljnije kandidatkinje za dobre plasmane u Svetskom kupu su, osim Cetel, podbacile, a i Šveđanka Anja Peršon bila je daleko od podijuma.
– Ovo mi je prva pobeda posle dugo vremena. Dugo sam imala problema sa povredama, ali sada je sve u redu – rekla je Deniz Karbon. To je njena druga pobeda u Svetskom kupu na koju je čekala četiri godine. Jelena Lolović je posle prve vožnje bila na 27. mestu, ali je u drugom nastupu popravila plasman. U nedelju se u Zeldenu vozi još jedan veleslalom ali će na stazu muškarci. Zelden, veleslalom, rezultati: 1.Deniz Karbon (Italija) 2:23:21, 2.Džulija Mankuzo (SAD) 2:23.54, 3.Katrin Cetel (Austrija) 2:23.73, 4.Tanja Putiainen (Finska) 2:23.78, 5.Tesa Vorli (Francuska) 2:23.96, 6.Ingrid Žakemo (Francuska) 2:24.05….. 22.Jelena Lolović (Srbija) 2:25.53
Rukometna reprezentacija Srbije zauzela je poslednje, šesto mesto na Super kupu u Nemačkoj, pošto je u subotu poražena od selekcije Češke sa 38:31 (17:17). U prvom delu meča Srbija je bila ravnopravni protivnik, ali je do preokreta došlo polovinom drugog poluvremena, kada su Česi napravili seriju od 3:0 i poveli sa 27:23. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Stojković, strelac šest pogodaka, dok su po pet golova „uknjižili“ Šešum, Nikčević i Bojinović. Najboji pojedinac Češke bio je Vitek, koji je postigao osam golova. U finalu rukometnog Superkupa juče su se sastali branilac naslova Švedska i Poljska. Švedska je u polufinalu pobedila Rusiju sa 33:28, a Poljska Nemačku sa 32:28.
Pre poraza od selekcije Češke, Cvetkovićevi izabranici su poraženi i od Nemačke, dok su remizirali u duelu sa reprezentacijom Rusije.
Sezona u Svetskom kupu alpskih skijaša počela je pobedom Aksela Lunda Svindala u veleslalomu održanom u austrijskom Zeldenu. Norvežanin, koji brani veliki Kristalni globus osvojen prošle sezone, došao je do trijumfa zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji.
Svindal je posle prve trke zauzimao tek šesto mesto, sa sekundom i 17 stotinki zaostatka za Tedom Ligetijem, ali je u ukupnom vremenu bio 32 stotinke brži od Amerikanca. Iza Svindala i Ligetija plasirali su se Finac Kale Palander, Austrijanac Benjamin Rajh i Amerikanac Bode Miler, koji je u drugoj vožnji probio sa 17. na peto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari