Bokser Srbije Zoran Mitrović plasirao se u drugo kolo Svetskog prvenstva u Čikagu. Mitrović, koji se takmiči u kategoriji do 69 kilograma, u četvrtak je pobedio Engleza Nila Perkinsa, na poene, sa 17:12.
Engleski bokser je vodio sa 6:5 posle dve runde, ali je Mitrović uzvratio u preostale dve, 4:2 i 8:4, za prolaz u sledeću rundu takmičenja gde će se boriti sa Indijcem Singom, koji je u prvom krugu pobedio Litvanca Skerla sa 13:5.

Bokser Srbije Zoran Mitrović plasirao se u drugo kolo Svetskog prvenstva u Čikagu. Mitrović, koji se takmiči u kategoriji do 69 kilograma, u četvrtak je pobedio Engleza Nila Perkinsa, na poene, sa 17:12.
Engleski bokser je vodio sa 6:5 posle dve runde, ali je Mitrović uzvratio u preostale dve, 4:2 i 8:4, za prolaz u sledeću rundu takmičenja gde će se boriti sa Indijcem Singom, koji je u prvom krugu pobedio Litvanca Skerla sa 13:5. Mitrović je prvi predstavnik Srbije koji je zabeležio pobedu na Svetskom prvenstvu u Čikagu. Prethodno su u prvoj rundi eliminisani Nebojša Čurović i Milan Piperski.
Srbiju će u Čikagu predstavljati još dva boksera. U kategoriji do 91 kilograma, Branko Srdić je u prvom kolu slobodan, a u drugom će se, u petak, boriti sa Džonom Svinijem iz Irske. I Mane Marčeta u superteškoj kategoriji „preskače“ prvo kolo, a u drugom će u ring sa Emanuelom Augustanom sa Haitija. Taj duel planiran je za subotu.
Redovna, 20. po redu, sednica Izvršnog odbora FS Srbije biće održana u petak, 2.novembra 2007, sa početkom u 12 sati u beogradskom hotelu Hajat.
Vodeći ljudi srpske kuće fudbala razmatraće niz aktuelnih tema, kao i izveštaje iz svih sektora FSS, a biće reči i o organizaciji predstojećih utakmica najbolje selekcije Srbije protiv Kazahstana (17. novembra) i Poljske (21. novembra). Po završetku sednice biće organizovana konferencija za novinare.
Trener splitskog Hajduka Sergije Krešić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, drugi put u poslednjih mesec dana. Splitski mediji navode da je, za razliku od prošlog puta, Uprava Hajduka sada prihvatila Krešićevu ostavku i da će prvi tim popularnog kluba privremeno trenirati nekadašnji hrvatski reprezentativac Robert Jarni.
Krešić je ostavku objasnio ličnim razlozima.
– Odlazim zbog privatnih problema. Hvala Upravi na ukazanom poverenju i igračima na iskazanom profesionalizmu. Klubu želim sve najbolje – rekao je Krešić.
Hrvatski mediji, međutim, spekulišu da je Krešić Poljud napustio zbog pretnji. Posle pauze od 20 godina Krešić se krajem avgusta vratio u Hajduk, ali nije uspeo da stabilizuje tim. Pod njegovim vođstvom Splićani su zabeležili dve pobede, jedan remi i tri poraza. U prvenstvu Hrvatske, Hajduk posle 12 odigranih kola zauzima peto mesto sa 19 bodova.
Španski prvoligaš Valensija nalazi se među klubovima koji su zainteresovani da angažuju bivšeg trenera Čelsija, Portugalca Žozea Murinja.
Predsednik Valensije Huan Soler u društvu svog pomoćnika Agustina Morera, kako prenose španski mediji, sastao se sa predstavnicima Murinjovog tima za pregovore. Sadašnji trener Valensije Kike Flores, podsećaju španski mediji, ima ugovor do 30. juna iduće godine.
Murinjo je od septembra, otkako je napustio londonski tim, na meti velikih evropskih klubova, ali i nacionalnih selekcija. Jedno vreme spekulisalo se da je i engleski fudbalski vrh zainteresovan da na kormilo državnog tima dovede Murinja. U opticaju je bila i mogućnost da Murinjo preuzme selekciju Saudijske Arabije, uz godišnju platu od neverovatnih 15 miliona evra. Slavni portugalski trener je pre nedelju dana odbacio te ponude, napomenuši da on razmišlja pre svega o nastavku karijere kao klupski stručnjak, a da ga lično najviše privlači italijanska liga. Murinjo je kao trener Čelsija godišnje zarađivao oko sedam miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari