Srpska teniserka Jelena Janković neće nastaviti takmičenje na WTA turniru, koji se u Bangkoku igra za nagradni fond od 200.000 dolara, pošto je u prvom kolu predala meč 68. igračici sveta Kineskinji Zi Jan 1:1 u setovima 6:4, 6:7 (4).
Italijanski prvoligaš Livorno brzo je našao zamenu za otpuštenog Fernanda Orsija, sa kojim je saradnja raskinuta u utorak.

Srpska teniserka Jelena Janković neće nastaviti takmičenje na WTA turniru, koji se u Bangkoku igra za nagradni fond od 200.000 dolara, pošto je u prvom kolu predala meč 68. igračici sveta Kineskinji Zi Jan 1:1 u setovima 6:4, 6:7 (4).
Italijanski prvoligaš Livorno brzo je našao zamenu za otpuštenog Fernanda Orsija, sa kojim je saradnja raskinuta u utorak. Na njegovo mesto došao je Đankarlo Kamoleze, bivši strateg Torina, Ređine i Vićence. Na zvaničnom sajtu kluba u saopštenju koje je izdato od strane vodećih ljudi jednostavno piše da je klub našao novog trenera i da je to pomenuti Kamoleze.
Livorno je nakon sedam odigranih kola prikovan za dno tabele Serije A sa svega dva osvojena boda. Inače, prethodni trener Orsi na klupi ovog kluba sedeo je od marta tekuće godine.
Italijanski trener Đovani De Bjasi preuzeće kormilo španskog Levante do kraja tekuće sezone, pod uslovom da postigne dogovor sa čelnicima njegovog bivšeg kluba Torina oko prekida saradnje. Na internet stranici španskog prvoligaša stoji da svakog momenta očekuju potvrdu italijanskog stručnjaka oko njegovog dolaska na Pirineje, kako bi na klupi ovog kluba zamenio nedavno otpuštenog Abela Resina.
Kolumbijski defanzivac Ivan Ramiro Kordoba odbio je da do daljeg nastupa za reprezentaciju ove zemlje, jer na klupi selekcije sedi Horhe Luis Pinto. Kordoba je uputio zvanično pismo fudbalskom savezu Kolimbije u kome navodi da on neće nastupati za nacionalni tim sve dok ga predvodi Pinto.
– Po završetku Kopa Amerike profesoru Pintu sam jasno stavio do znanja da dokle god je on zadužen za tim, ja neću biti deo tog sastava. Moja odluka se od tada nije promenila, a zasnovana je isključivo na višestrukom sukobu mišljenja između igrača i stručnog štaba – rekao je fudbaler Intera.
Kolumbijac, koji je godinama standardni član zadnje linije ove reprezentacije, bio je oštro kritikovan za svoj loš nastup na Kopa Americi, tako da se pretpostavlja da je ovo samo kap koja je prelila čašu i naterala ga na ovakav potez.
Selektor reprezentacije Francuske Rejmon Domenek izostavljanjem napadača Davida Trezegea sa liste reprezentativaca na koje računa za predstojeće kvalifikacione duele sa Farskim Ostrvima i Litvanijom, šokirao je fudbalsku javnost, a dodatno „ulje na vatru“ dolio je rečima da golgeter Juventusa nije ništa posebno.
– Nisam ga zvao jer ima mnogo drugih igrača koji su podjednako dobri. Ne kažem da on nije kvalitetna, ali ima onih poput Benzeme koji mogu da pruže više. Na kraju, ja sam taj koji donosi odluke – oštar je Domenek. Trezege je, inače, ove sezone u dresu „stare dame“ u sedam odigranih utakmica postigao isto toliko golova, a do sada je u 69 nastupa za trikolore mrežu tresao 34 puta.
Prema pisanju najtiražnijeg dnevnog sportskog lista u Španiji Marke, madridski Real je ozbiljno „zagrizao“ za prvotimca Valensije Davida Vilju. Kako ovaj list navodi, predsednik „kraljevskog“ kluba Ramon Kalderon spreman je da „slepim miševima“ da senzacionalnu ponudu, kako bi aktuelnom španskom šampionu dodao još Španaca. Ono što ceo transfer ugrožava i dovodi pod veliki znak pitanja svakako je klauzula u ugovoru Vilje, po kojoj svaki klub koji ga želi u svojim redovima mora da izdvoji čak 150 miliona evra (Real do sada potrošio 120 na pojačanja), a klub sa Mestalje se još uvek nije oglašavao u vezi cele priče.
Vilja je u Valensiju stigao 2005. godine i od tada je postigao više od 50 golova za klub.
Da fudbal ne zna za granice pokazuje primer engleskog Arsenala, trenutno vodećeg u Premijerligi, koji je juče otvorio fudbalsku akademiju u Vijetnamu. Naime, ova akademija je zajednički projekat engleskog prvoligaša i vijetnamskog privatnog kluba HAGL prema kome će se na njoj obučavati igrači za strane i domaće klubove, kao i nacionalni tim Vijetnama. „Skupili smo 16 igrača između 10 i 12 godina iz cele zemlje za prvu obuku, koja će trajati sedam godina. Nakon otvaranja ove akademije nadam se da će Vijetnam imati izvanredne fudbalere u budućnosti i da zemlja može sanjati o boljem sutra na svetskoj fudbalskoj sceni“, istakao je tehnički direktor HAGL Nijen Van Vin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari