Dejvis kup reprezentativac Srbije Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u holandskom Amersfortu. Tipsarević je u meču prvog kola poražen od 54. igrača sveta Rusa Igora Andrejeva sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1. Nagradni fond turnira u Amersfortu, na kojem je prošle godine trijumfovao Novak Đoković, iznosi nešto više od 350.

Dejvis kup reprezentativac Srbije Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u holandskom Amersfortu. Tipsarević je u meču prvog kola poražen od 54. igrača sveta Rusa Igora Andrejeva sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1. Nagradni fond turnira u Amersfortu, na kojem je prošle godine trijumfovao Novak Đoković, iznosi nešto više od 350.000 evra.
Britanski teniser Džejmi Marej, koji je nedavno sa Jelenom Janković osvojio titulu na Vimbldonu u mešovitom dublu, konačno je potpuno „otvorio dušu“ i javno priznao da bi voleo da bude u vezi sa srpskom igračicom. Dvadesetjednogodisnji Džejmi, stariji brat poznatijeg Endija Mareja, smatra da između njega i Jelene postoji „hemija“, zbog koje su na kraju i osvojili Vimbldon.
– Verujem da nas dvoje možemo da budemo u vezi. Dve nedelje smo konstantno bili zajedno i mislim da postoji obostrana privlačnost, ali ne bih išao tako daleko da kažem da sam se zaljubio – rekao je Marej.
On je ponovo istakao da mu je žao što zbog profesionalnih obaveza nije imao vremena da izađe sa Jankovićevom, ali Britanac očigledno ne gubi nadu.
– Jednostavno nismo imali vremena da izađemo sami. Dosta smo razgovarali, Jelena mi je dala svoj telefon. Nažalost, neću je videti do US Opena, ali ko zna, možda ćemo tada imati više vremena – kaže Marej.
Kineski košarkaš Ji Đenlijan neće sledeće sezone igrati za Milvoki Bakse, pošto je njegov klub Guangdong Tajgers stopirao odlazak mladog igrača u NBA ligu.
– Ovo nismo učinili, kao što pišu neki mediji, zato što u Milvokiju nema puno Kineza, što u marketinškom smislu ne bi bilo dobro za Jia. Jednostavno, treba naći pravu sredinu za njegov napredak. To je uzrok problema – rekao je novinarima čelnik „tigrova“ Čen Hajtao.
Milvoki je na ovogodišnjem draftu 2,13 metara visokog Jia izabrao kao šestog pika. Čen je ocenio da devetnaestogodišnji Ji u Milvokiju ne bi imao dovoljnu minutažu pored Australijanca Endrjua Boguta.
U belgijskom gradu Antverpenu u sredu počinje Evropsko prvenstvo u plivanju za juniore. Srbiju će predstavljati devet takmičara, pet u muškoj, četiri u ženskoj konkurenciji. Prvi će na start Ivan Lenđer, član zrenjaninskog Proletera. Juniorski svetski prvak na 100 metara leđno prvo će se takmičiti na 50 metara leptirovim stilom. Na bazen će istog dana izaći i Tijana Vukanović 200 m leptir, Ivan Kopas i Lazar Bogdanovski na 100 metara leđno i Milica Ostojić 100 metara slobodnim stilom. Juniorsko prvenstvo Evrope naredne godine biće održano u Beogradu.
Dosadašnji košarkaš Taukeramike i argentinski reprezentativac Luis Skola karijeru će nastaviti u Hjuston Rokitsima. Dvadesetsedmogodišnji Argentinac je sa ekipom iz Teksasa potpisao trogodišnji ugovor vredan 9,3 miliona dolara. Skolu je pre pet godina na draftu izabrao San Antonio, ali ga je kasnije trejdovao u redove Rokitsa.
– Od kada sam počeo da igram košarku želja mi je bila da igram u NBA ligi. To je najkvalitetnije takmičenje na svetu, kojem sam iz godine u godinu bio bliži i sada mi se želja ispunila – rekao je Skola.
Skola će se tako u NBA ligi pridružiti zemljacima Manuu Djinobiliju i Fabrisiju Obertu, koji su prošle sezone sa San Antonijom osvojili šampionsku titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari