Bivši trener beogradske Crvene zvezde Ljupko Petrović odbio je da produži ugovor sa bugarskim Liteksom, saopštio je juče taj klub. Petrovića je na klupi Liteksa zamenio bivši trener Ferario Spasov. Lites je sezonu završio na četvrtom mestu u bugarskoj ligi, sa 62 boda, 15 manje od šampiona Levskog.

Bivši trener beogradske Crvene zvezde Ljupko Petrović odbio je da produži ugovor sa bugarskim Liteksom, saopštio je juče taj klub. Petrovića je na klupi Liteksa zamenio bivši trener Ferario Spasov. Lites je sezonu završio na četvrtom mestu u bugarskoj ligi, sa 62 boda, 15 manje od šampiona Levskog. Petrović, koji ima 60 godina, najveći uspeh ostvario je kao trener Zvezde, sa kojom je osvojio Kup evropskih šampiona 1991. U dosadašnjoj karijeri, pored Zvezde i Liteksa, trenirao je Osijek, Spartak, Vojvodinu, kao i španski Espanjol, urugvajski Penjarol, grčki Olimpijakos, bugarski Levski, a radio je i u Dubaiju i Kini.
Menadžer Čelsija Žoze Murinjo definitivno nema problem sa manjkom samopouzdanja. Iako su vlasnici kluba za letnji prelazni rok najavili „zavrtanje slavine“ Portugalac veruje da će naredne sezone njegov tim moći da povrati šampionsku krunu. On tvrdi da klubu zapravo nisu ni potrebna zvučna imena i da uopšte neće biti neophodno dovoditi skupocene igrače.
– I bez velikih investicija Čelsi može da se nosi sa Mančester Junajtedom. Pun sam samopouzdanja i verujem da sledeće sezone možemo biti najbolji. U klubu su mi rekli da neće biti previše novca za pojačanja, a mislim da nam skupi igrači nisu ni potrebni. Dovoljno smo dobri bez toga, samo ukoliko nas povrede zaobiđu – istakao je Murinjo.
Madridski Real bi vrlo lako mogao u poslednjem kolu španske Primere da ostane bez bodova, samim tim i šampionske krune, a sve samo zato ukoliko Robinjo bude igrao protiv Majorke. Naime, napadač „kraljevskog“ kluba i reprezentacije Brazila nalazi se na spisku igrača na koje selektor „karaoka“ Dunga računa za predstojeći Kup Amerike i ako on zaigra protiv Majorke u poslednjem kolu prvenstva, a ne pojavi se na pripremama Brazila, fudbalski savez te zemlje mogao bi da tuži Madriđane, koji bi tako ostali bez tri boda. Real ne želi da pusti Robinja pre završetka Primere i zato je njegov menadžer Vagner Ribiero krenuo put Pirinejskog poluostrva kako bi postigao nekakav dogovor sa čelnicima kluba.
Evropska fudbalska kuća (UEFA) ublažila je kaznu izrečenu Danskoj, zbog napada pijanog navijača na sudiju na utakmici Danska – Švedska, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.
Utakmica Grupe F prekinuta je u 89. minutu, pri rezultatu 3:3, kada je taj navijač pokušao da se obračuna sa sudijom zato što je za Šveđane dosudio penal i isključio danskog reprezentativca Kristijana Poulsena. UEFA je prošle nedelje presudila u tom slučaju, tako što je Švedskoj dodelila pobedu od 3:0, a Fudbalski savez Danske kaznila je sa 100.000 švajcarskih franaka. Takođe Danska je kažnjena i sa četiri utakmice suspenzije terena u Kopenhagenu i naloženo im je da mečeve igraju najmanje 250 kilometara od Kopenhagena, a prvu pred praznim tribinama.
Uprava madridskog Atletika je potvrdila da je spremna da proda prvu zvezdu tima i španskog reprezentativca, Fernanda Toresa. Čelnici „jorgandžija“ su potvrdili da napadač može da ode ukoliko zainteresovani klub uplati 25 miliona evra.
Za usluge Fernanda Toresa su najveće interesovanje pokazali premijerligaši Čelsi, Arsenal i Mančester Junajted, ali je pitanje da li su spremni na toliko obeštećenje.
Odbrambeni fudbaler Deportiva Žorž Andrade, verovatno će pojačati redove madridskog Reala. Portugalski reprezentativac će danas obaviti lekarske preglede, a po završetku sezone i definitivno preći na Santjago Bernabeu. Dva kluba su se u načelu dogovorila oko obeštećenja koje iznosi oko 10 miliona evra, a Real bi put La Korunje na pozajmicu trebalo da prosledi napadača Roberta Soldada koji je ove sezone branio boje Osasune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari