Međunarodni olimpijski komitet (MOK) kaznio je šestoricu austrijskih bijatlonaca i nordijskiih skijaša doživotnom zabranom učešća na olimpijskim igrama zbog umešanosti u doping aferu na prošlogodišnjim zimskim Olimpijskim igrama u Torinu. Prema rečima predsednika Olimpijskog komiteta Austrije Hajnca Jungvirta, svi rezultati koje su ti skijaši ostvarili u Torinu biće poništeni.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) kaznio je šestoricu austrijskih bijatlonaca i nordijskiih skijaša doživotnom zabranom učešća na olimpijskim igrama zbog umešanosti u doping aferu na prošlogodišnjim zimskim Olimpijskim igrama u Torinu. Prema rečima predsednika Olimpijskog komiteta Austrije Hajnca Jungvirta, svi rezultati koje su ti skijaši ostvarili u Torinu biće poništeni. Suspenzije su izrečene bijatloncima Volfgangu Perneru i Volfgangu Rotmanu, kao i Nordijcima Martinu Tauberu, Jirgenu Pinteru, Johanesu Ederu i Rolandu Dethartu. Istraga se vodi i protiv Kristijana Hofmana, a njegov slučaj je još u nadležnosti Međunarodne skijaške federacije
Bivši radnici Ferarija Mauro Jakoni i Anđelo Santinija osuđeni su na zatvorske kazne zbog industrijske špijunaže i odavanje poslovnih tajni. Sud u Modeni osudio je Santinija na devet meseci zatvora zbog odavanja poslovnih tajni, dok je Jakoni zaradio 16 meseci zbog krađe CD-a na kojem su se nalazili poverljivi podaci Ferarija.
Kako je preneo dnevnik „Gazeto delo Sport“, ova afera dogodila se nakon što je pomenuti dvojac prešao iz Ferarija u redove Tojote.
Mladi srpski teniser Boris Pašanski nastavio je da pruža dobre partije na turniru u Barseloni, koji se igra za nagradni fond od 950.000 evra.
Pašanski je u meču drugog kola savladao Rumuna Andreja Pavela (108. na ATP listi) sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari