Rukovodstvo fudbalskih saveza Hrvatske i Mađarske zatražiće od Evropske fudbalske unije odštetu za troškove kandidovanja za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Zajednička kandidatura dve zemlje nije dobila nijedan glas tokom nedavnog izbora za organizaciju šampionata Evrope, koja je pripala Poljskoj i Ukrajini.

Rukovodstvo fudbalskih saveza Hrvatske i Mađarske zatražiće od Evropske fudbalske unije odštetu za troškove kandidovanja za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Zajednička kandidatura dve zemlje nije dobila nijedan glas tokom nedavnog izbora za organizaciju šampionata Evrope, koja je pripala Poljskoj i Ukrajini. Hrvatska i Mađarska tražiće od UEFA oko 3,5 miliona evra odštetu za troškove kampanje. Predsednik hrvatskog saveza Vlatko Marković potvrdio je da će zahtev biti poslat ove nedelje.
Golman Liverpula Jirži Dudek najavio je da će napustiti klub sa Enfilda na leto, jer kako on navodi kod menadžera Rafe Beniteza ima tretman kao „rob“. Heroj finala Lige šampiona 2005. godine je od dolaska Hozea Reine pre dve godine, zabeležio samo osam nastupa od kojih ove sezone tek dva, pa pošto mu na leto ističe ugovor potražiće novi angažman.
Poljak je upozorio čuvare mreže koji nameravaju da dođu u Liverpul, da će sigurno imati isti tretman kao on. – Za dobrog golmana će morati da izdvoje pet do šest miliona evra, i po dolasku će mu Benitez reći „Ideš na klupu za rezervne igrače“ – rekao je Dudek.
Nagradni fond teniskog turnira na Vimbldonu ove godine će biti 8,7 procenata veći nego lane i iznosiće 16. 620. 275 evra. Pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po milion i 30 hiljada evra, saopštili su organizatori najprestižnijeg Gren slem turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari