Vaterpolo klub Crvena zvezda u utorak je dobio dva pojačanja iz Turske – Halila Berkardešlera i Ojtuna Okmana, koji su do sada nastupali za Galatasaraj.
– Berkardešler igra na poziciji centra i bio je najefikasniji strelac šampionata, dok je Okman proglašen za najboljeg igrača u prvenstvu.

Vaterpolo klub Crvena zvezda u utorak je dobio dva pojačanja iz Turske – Halila Berkardešlera i Ojtuna Okmana, koji su do sada nastupali za Galatasaraj.
– Berkardešler igra na poziciji centra i bio je najefikasniji strelac šampionata, dok je Okman proglašen za najboljeg igrača u prvenstvu. Oba igrača su stigli na pozajmicu u Zvezdu, a ostalo je još samo da sačekamo neophodnu papirologiju – rekao je trener Zvezde Miloš Saković.
Turski interancionalci bi za crveno-bele trebalo da debituju u sredu protiv Vojvodine ili u subotu na meču sa Beogradom.
Srpski biciklista Ivan Stević, član kluba Tojota junajted, ostvario je pobedu u drugoj etapi na trci oko Džordžije. Stević je preuzeo vođstvo posle poslednjeg uspona na stazi dugoj 217 kilometara. Uspeo je da odbije napade Argentinca Huana Hozea Haeda i Amerikanca Freda Rodrigeza i pobedi u vremenu 5 sati, 35 minuta i 27 sekundi. Njegovi pratioci stigli su na cilj sa dve sekunde zaostatka. Italijan Danijele Kontini zadržao je vođstvo u ukupnom plasmanu posle pobede na prvoj etapi.
Stević je prvog dana na cilj stigao četvrti sa zaostatkom od 67 sekundi. Treća etapa od 190,2 kilometra biće vožena u sredu do Čatanuge u tenesiju. Trka se završava u nedelju u Atlanti.
Prvi operativac Meklarena Ron Denis izjavio je da je novajlija u Formuli 1 i drugi vozač tog tima Luis Hamilton napravio jedinstven uspeh, jer se u sve tri trke u sezoni popeo na pobedničko postolje.
– Ono što smo za sada videli od njega je zaista jedinstven slučaj za novajliju u F1. Luis je jedan od onih vozača koji uvek mogu da vas iznenade i ne znate šta da očekujete. Njegovo ponašanje, na stazi i van nje, za svaku je pohvalu. Verujem da će Luis sa obe noge ostati čvrsto na zemlji nakon početnih uspeha – rekao je Denis u izjavi za tabloid „San“.
On je, međutim, dodao da se može očekivati da će Hamilton uskoro zabeležiti i neke lošije rezultate, „što je potpuno logično za novajliju u F1“.
Pohvale na račun mladog Britanca uputio je i legendarni Frenk Vilijams, vlasnik istoimenog tima, koji je oduševljen načinom na koji je Hamilton počeo sezonu.
– Sada, kada je Mihael Šumaher otišao u penziju, Britanci konačno imaju novog aduta u Formuli 1. Hamilton ima drugačiji karakter od Mihaela, pun je potencijala, što je već sada počeo da pokazuje. Dođe mi da zaplačem što ne vozi za Vilijams – iskren je bio Ser Frenk.
Beograd – U subotu će se u sportskom centru Šumice održati međunarodni memorijalni džudo turnir „Srđan Janković“, na kom će učestvovati više od hiljadu mladih džudista iz cele Evrope.
Najviše takmičara imaće zemlja domaćin, dok su dolazak najavili i džudisti iz Mađarske, Poljske, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari