Srbija u finalu Evropskog prvenstva u košarci (VIDEO) 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije pobedili su Rusiju u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci 87:79 i u finalu će se sastati sa reprezentacijom Slovenije u nedelju od 20:30.

„Orlovi“ su bili mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, otišli na veliki odmor sa 14 poena prednosti (48:34), a u drugom se malo opustili i zbog činjenice da se Stefan Jović povredio dozvolili Rusiji da se vrati u „život“.

U jednom trenutku su Rusi prišli na samo dva poena zaostatka, ali je Micić pogodio važnu trojku za „plus pet“, nakon koje je utakmica prelomljena u našu korist.

Najbolji u ekipi Saše Đorđevića bili su Bogdan Bogdanović sa 24 i Boban Marjanović sa 18 poena, dok je u redovima poraženog tima najefikasniji bio Šved sa 33 poena.

Kad god bi u igri bio Marjanović, Srbija bi ili čuvala ili povećavala svoju prednost, svojom visinom mučio je Mozgova i Voronceviča, a svojim dugim rukama hvatao gotovo sve lopte i u napadu i u odbrani, što je rezultiralo time da njihove visoke igrače lako „napuni“ prekršajima, pa je često reprezentacija Rusije izlazila iz bonusa već na polovini četvrtine.

U trenutku kada se Stefan Jović povredio, Bogdan Bogdanović je preuzeo ulogu pleja i svojim fenomenalnim potezima i koševima pokazao da je apsolutno lider ove ekipe.

Dobri su bili i Milosavljević i Lučić, a Gudurić je uprkos maloj minutaži pogodio jednu važnu trojku u poslednjoj četvrtini i odbio nalet Rusije, koja je furiozno igrala u poslednjih deset minuta utakmice.

 Big time performance from a big time player! The @LeaderOfHorde (24pts) leads @KSSrbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari