Srpska bokserka Sara Ćirković šampionka sveta 1Foto: Bokserski savez Srbije sajt

Reprezentativka Srbije Sara Ćirković osvojila zlatnu medalju na omladinskom SP u kategoriji (do 50 kg).

Sara Ćirković zlatnim slovima se upisala u istoriju boksa u Srbiji.

Juče je u Španiji, u finalu Svetskog prvenstva za omladince (uzrast 17 i 18 godina) u La Nusiji osvojila zlatnu medalju u polu muva kategoriji (do 50kg), pošto je savladala jednoglasnom odlukom sudija 5:0 (3 h 30:27, 30:26, 29:28) Dankinju Sofi Vinter Roshaug.

Ovo je prvo omladinsko svetsko zlato za Srbiju u boksu. Sara je u sve tri runde dominirala. Maestralno se kretala po ringu, i posle sjajnih eskivaža, preciznim kontra udarcima sticala nedostižnu prednost u odnosu na hrabru i upornu Dankinju.

Samo u prvoj rundi bodovni arbitar iz Španije je dao prednost Dankinji, a ostali arbitri u svakoj deonici meča smatrali su da je Sara bila bolja. I Španac se u preostale dve runde pridružio kolegama, pa je pobeda Srpkinje na kraju bila više nego ubedljiva.

Sara je na putu do zlata nanizala četiri pobede. Pre Dankinje, snagu pesnica članice BK Obilić iz Zvornika (R. Srpska), osetile su devojke iz Meksika, Engleske i Indije. Sara je prethodno, ove godine, na Evropskom prvenstvu u Sofiji, takođe osvojila zlatno odličje, i pride proglašena najboljom bokserkom šampionata u Bugarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari