Srpski strelci na turniru u Valdenburgu 1Foto: Streljački savez Srbije

Reprezentativci Srbije Damir Mikec i Duško Petrov zabeležili su vrlo dobre rezultate petog vikenda Bundes lige vazdušnim pištoljem, Grupa „ Jug“ .

Srpski tandem je sa svojim klubovima učestvovao na turniru u Valdenburgu.

Mikec, koji se takmiči za Kelhajm, je zablistao prvog dana, u osmom kolu. „Ubio“ je najbolji rezultat turnira – 392 kruga u duelu Kelhajma i Murhart-Karnsberga. Direktnog rivala Lea Brauna je nadmašio za 20 krugova , a Kelhajm je ostvario maksimalnu pobedu – 5:0 u pobedama u pojedinačnim duelima.

Petrov je ove sezone pojačanje Vilmandingena, srpski strelac bio uspešniji od protivnika Filipa Kafera. Obojica su pogodili po 384 kruga, a Srbin je bio precizniji u raspucavanju (10:9) i doneo jedini bod Vilmandingenu u porazu od 1:4.

Vilmandingen je sa 3:2 savladao Edelvajs Šering i ostvario važnu pobedu u borbi za opstanak. Petrov je „ubio“ 383 kruga, čak 20 više od rivala iz Šeringa Olivera Balga.

Kelhajm je „ukrstio koplja“ sa ESV-om iz Vejla na Rajni. Mikec je u raspucavanju izgubio od Čeha Pavela Svetlika. Posle 40 hitaca bilo je 384:384, a u raspucavanju Svetlik je „ubio“ 10, a Mikec 9 krugova. Kelhajm je ostvario minimalnu pobedu (3:2) kojom je obezbedio plasman na finalni turnir, na kome će braniti titulu.

Najbolje četiri ekipe iz grupe idu na završni turnir, gde će se „ukrstiti“ sa prva četiri kluba Grupe „Sever“. Do kraja su ostala još dva kola. Trenutno prvi sa maksimalnih devet pobeda i 18 bodova je Ludvigsburg, za koji ove sezone gađa Zorana Arunović. Kelhajm je drugi sa osam trijumfa,dok je Vilmandingen je na 10. poziciji.

Srbiju u Bundes ligi vazdušnim pištoljem, takođe u Grupi „Jug“, predstavlja i Dimitrije Grgić. Njegov Valdkirh je trenutno četvrti, ali samo sa dva boda više od ekipa koje se nalaze od petog do sedmog mesta, pa se očekuje uzbudljiva završnica.

Arunovićeva i Grgić se nisu takmičili minulog vikenda.

Tabela Grupe „Jug“: 1. Vilmandingen 18 bodova, 2. Kelhajm-Gmund 16, 3.Valdenburg 14, 4. Valdkirh 12, 5. ESV Veil na Rajni 10, 6. Dinamit Firt 10, 7. Murhart-Karsnberg 10, 8. Pajting 6, 9. Hambriken 4, 10. Vilmandingen 4, 11. Althejm Valdhauzen 4, 12. Edelvajs Šering 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari