Samo 24 časa deli sve poklonike najvažnije sporedne stvari na svetu od najbitnijeg sportskog događaja u ovoj polovini godine, novog finala Lige šampiona. Mesto zbivanja je Olimpijski stadion u Atini, a rivali za „trofej sa velikim ušima“ stari znanci – Milan i Liverpul. Dve godine je prošlo od fantastičnog istanbulskog finala u kome su se Englezi po peti put okitili naslovom evropskog prvaka i Italijanima su osveta i revanšizam na prvom mestu.

Samo 24 časa deli sve poklonike najvažnije sporedne stvari na svetu od najbitnijeg sportskog događaja u ovoj polovini godine, novog finala Lige šampiona. Mesto zbivanja je Olimpijski stadion u Atini, a rivali za „trofej sa velikim ušima“ stari znanci – Milan i Liverpul. Dve godine je prošlo od fantastičnog istanbulskog finala u kome su se Englezi po peti put okitili naslovom evropskog prvaka i Italijanima su osveta i revanšizam na prvom mestu. Crno – crveni sa San Sira pokušaće crvenima sa Enfilda da vrate milo za drago i prišiju sebi po sedmi put epitet najbolje evropske ekipe.
Varnice na relaciji Italija – Engleska odavno su zaiskrile. Mediji se utrkuju u prognozama, pronalaženju slabih tačaka rivala…sami igrači oba kluba pokušavaju na svaki način da srede svoje misli i usredsrede se samo na sredu veče. I pored toga, nijedan tabor ne propušta priliku da pecne rivala, ali sve u granicama korektnosti. Kapiten Liverpula Stiven Džerard pre nekoliko dana napravio je uvertiru za Atinu.

Finale sudi Fandel

Evropska kuća fudbala odredila je nemačkog sudiju Herberta Fandela za glavnog delioca pravde na sutrašnjoj utakmici finala Lige šampiona između Milana i Liverpula, koja se igra na Olimpijskom stadionu u Atini. Fandel (43) inače važi za jednog od najboljih arbitara na Starom kontinentu, a njegov glavni konkurent bio je Slovak Mihel Luboš.

– Neki su već u poluvremenu finala u Istanbulu počeli slavlje. Išli su prema svlačionici sa glupim osmesima na licu, ponašali su se bez trunke respekta. Priznajem, jesu nas razbili u prvom poluvremenu, ali ne smeš tako da se ponašaš, nikada – rekao je Džerard.

Terzić sa Platinijem na finalu Lige šampiona

Predsednik FS Srbije, Zvezdan Terzić, prisustvovaće finalnom meču Lige šampiona, koji će u sredu, 23.maja, u Atini odigrati timovi Milana i Liverpula.

Predsednik UEFA Mišel Platini će u Atini ugostiti sve predsednike nacionalnih fudbalskih saveza, koji će mu se posle utakmice pridružiti na specijalno organizovanoj večeri.

Pre puta u Atinu, Terzić će se u Beogradu sastati sa Evom Paskije, predstavnikom FIFA zaduženom za saradnju sa nacionalnim savezima, koja će narednih dana biti gost FS Srbije. Paskijeva će sa prvim čovekom srpskog fudbala razgovarati o planu izgradnje srpske kuće fudbala, čiji investitor će biti i svetska kuća fudbala.

Na odgovor iz suprotnog tabora nije se dugo čekalo. Strateg Milana Karlo Anćeloti kaže da su njihovi rivali zapravo najslabiji od svih engleskih ekipa u LŠ.
– Tehnički, slabiji su od ostalih. Pod vođstvom Beniteza izgubili su engleske korene, nemaju taj DNK. Postali su mediteranska ekipa zaslugom španskog menaždera. Više bih voleo da smo u finalu igrali sa Mančesterom jer oni igraju ofanzivno i bio bi to lepši meč – rekao je Anćeloti.
Da li su crveni zaista izgubili sve odlike engleskog fudbala, da li će sa „starcima“ iz Milana prema očekivanjima većine prirediti dosadnu predstavu ili će nasuprot tome, priuštiti još jedan meč za nezaborav poput onog u Istanbulu 2005. videćemo sutra uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari