Kao što su i obećali, fudbaleri Crvene zvezde zaustavili su trijumfalni niz Vojvodine, ali da pri tom nisu uticali na nepobedivost Novosađana koja od subote traje već 12 utakmica, te da niti su nastavili t.j. započeli svoju pobedničku seriju. Šampionu ovog proleća nikako ne polazi za rukom da poveže više od dve pobede, uglavnom kao po pravilu nakon ostvarenog trijumfa ulsedi remi ili poraz.

Kao što su i obećali, fudbaleri Crvene zvezde zaustavili su trijumfalni niz Vojvodine, ali da pri tom nisu uticali na nepobedivost Novosađana koja od subote traje već 12 utakmica, te da niti su nastavili t.j. započeli svoju pobedničku seriju. Šampionu ovog proleća nikako ne polazi za rukom da poveže više od dve pobede, uglavnom kao po pravilu nakon ostvarenog trijumfa ulsedi remi ili poraz. Takođe, izabranici Boška Đurovskog ne uspevaju ni da sačuvaju tih velikih devet bodova prednosti u odnosu na Partizan, taman kada ih steknu u narednom kolu ih izgube. Ipak, protiv novosadaskih, beogradski crveno-beli uzeli su bod, koji ih realno i dalje drži na sasvim pristojnom odstojanju u odnosu na komšije iz Humske.
– Nismo bili dobri u ofanzivnom delu. Nezadovoljan sam onim što su igrači pokazali na terenu. Da smo bili drčniji i probojniji sigurno bismo postigli više. Morali smo da pobedimo, ne zato što smo bolja ekipa, već da bi konačno uhvatili ritam. Međutim, moglo je da se dogodi na da kraju budemo kažnjeni jer je odlična Vojvodina sa svojim sjajnim pojedincima stvorila dve šanse iz kojih je mogla da stigne i do pobede – ne krije nezadovljstvo igrom svog tima trener Zvezde Boško Đurovski.
Najbliži pobedi u Novom Sadu šampion je bio u 39. minutu kada je Dušan Basta pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Inače, to je bio čak sedmi put u poslednje četiri utakmice da su crveno-beli umesto gola pogađali okvir, što prečku, što stativu…
– Nedostatak sreće u pojedinim trenucima ne može nikada da bude opravdanje. Konkretno u meču protiv Vojvodine nedostajao je raspolženi pojedinac, onaj koji bi preuzeo odgovoronost i imao lucidnost za zadnji pas. Igrali su bez inspiracije i kao da su čuvali snagu za Partizan – jasan je Đurovski.
Obe ekipe već u sredu čekaju novi izazovi: šampion u polufinalu Kupa dočekuje Partizan, dok je Vojvodina domaćin Banatu.
– Da bi se plasirali u finale Kupa i to preko Partizana odnos prema igri će morati da bude mnogo drugačiji, najmanje što moramo da učnimo je da ponovimo partiju iz prethodnog derbija. Imamo taman ova dva dana da stvari postavimo na svoje mesto – zaključuje Đurovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari