Štepanek novi trener Đokovića 1FotO: TATYANA ZENKOVICH/Epa

Češki teniser Radek Štepanek pridružio se trenerskom timu Novaka Đokovića za narednu sezonu, što je večeras potvrđeno na jedan zanimljiv način – putem Instagram live chata, u kom su obojica učestvovali.

Jedan od najboljih igrača iz Češke u istoriji belog sporta tako je pojačao stručni štab na čijem je čelu Amerikanac Andre Agasi, a sa našim teniserom radiće kao teniski trener.

Štepanek, koji se nedavno i zvanično oprostio od teniske karijere, će krenuti da trenira sa Đokovićem narednih dana u Monte Karlu, u sklopu priprema za početak naredne sezone i za predstojeća takmičenja, nakon Novakove višemesečne pauze nastale usled povrede lakta.

– Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37 godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis. Reč je o teniseru sa velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati – rekao je Đoković.

Who wants to Instagram live

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari