Zavrtela se trenerska vrteška u superligaškom fudbalu Srbije. Posle samo dva kola, desile su se prve rokade na klupama, čija su masovnost i redovnost već godinama jedno od glavnih obeležja ovog sporta na našim prostorima. Prvi put od nedavnog postavljenja na mesto šefa stručnog štaba Čukaričkog, bivši strateg više nemačkih klubova Dragoslav Stepanović komandovao je igrom ekipe sa Banovog brda.

Zavrtela se trenerska vrteška u superligaškom fudbalu Srbije. Posle samo dva kola, desile su se prve rokade na klupama, čija su masovnost i redovnost već godinama jedno od glavnih obeležja ovog sporta na našim prostorima. Prvi put od nedavnog postavljenja na mesto šefa stručnog štaba Čukaričkog, bivši strateg više nemačkih klubova Dragoslav Stepanović komandovao je igrom ekipe sa Banovog brda. Na njegovu žalost bez uspeha, jer i pored vrlo dobre igre Ćuluma i društva, crno-beli su ostali praznih šaka na terenu (samo) solidnog Smedereva (0:1).
Za razliku od njega, Miloljub Ostojić je završio epizodu u Bežaniji. Posle dva poraza, jedan od srpskih ovosezonskih predstavnika u Evropi osvojio je na svom terenu tek bod protiv povratnika u elitu, lučanske Mladosti (0:0), što je, uz slabo izdanje njegovih pulena prelilo čašu nezadovoljstva iskusnog trenera, čiji je rad dodatno otežavala otvorena konfrontacija sa delom tima. Ostojić je po završetku utakmice dao neopozivu ostavku, za koju se sportski direktor Bežanije Nedeljko Ostojić nada da bi, posle „hlađenja glava“, ipak, mogla biti povučena. Kriza rezultata imala je isto ishodište i u Crvenoj zvezdi, istina uoči starta prvenstva, kada je Milorad Kosanović zamenio Boška Đurovskog u ulozi stratega crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari