Fudbalski reprezentativci Srbije nalaze se od ponedeljka na mini-pripremama u Kovilovu. Iako su u Beograd stigli sa raznih strana, a neki od njih čak su morali da prekinu pripreme sa svojim klubovima, svi do jednog pozdravili su ideju o okupljanju.
Prvotimac francuskog Lansa Nenad Kovačević priznao je da se nadao i nekoj prijateljskoj utakmici u ovom periodu, ali zadovoljan je što se posle nekoliko meseci video sa saigračima iz nacionalnog tima.
– Očekivao sam da ćemo odigrati neku prijateljsku utakmicu, ali koristiće nam i ovaj zajednički trening pošto nam u martu predstoje izuzetno važni mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – rekao je vezni fudbaler, kojem se pre nekoliko nedelja u Lansu pridružio i bivši saigrač iz Crvene zvezde štoper Milan Biševac.

Lazović jedva čeka debi Stojkovića

Vitese, klub našeg centarfora Danka Lazovića, takođe je nedavno doveo još jednog „orla“, golmana Vladimira Stojkovića. Istina, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde još čeka radnu dozvolu, ali Lazović se nada da će njegov dugogodišnji saigrač iz mlade reprezentacije uskoro debitovati u Holandiji.

– Vlada Stojković je zaista veliko pojačanje. U klubu smo uvereni da sa njim možemo da dođemo do Kupa UEFA. Nadamo se da će što pre početi da igra. Imao je taj peh sa papirima, ali mislim da će već u subotu biti na golu – rekao je Lazović, koji upozorava da naš nacionalni tim tek očekuju iskušenja:

– Uvek mi je drago kada sam u prilici da budem sa reprezentacijom. Zato na pripreme dolazim sa pozitivnim osećanjima. Važno je da smo se okupili, a krajem marta očekuju nas pravi izazovi.

– Drago mi je što je Biševac došao u Lans i što je konačno zaigrao prošlog vikenda. Potpuno se oporavio od povrede, vratio se u takmičarsku formu, što je i pokazao dobrom partijom u tom meču. Što se mene tiče, bio sam u početku malo bolestan, ali vratio sam se u tim. Nažalost, dobio sam crveni karton na jednoj utakmici, ali pošto su u Savezu odgledali snimak, kažnjen sam samo sa jednim mečom suspenzije jer su videli da nisam kriv i da je sudija pogrešio.
Uprava Kovačevićevog kluba ima velike ambicije u ovoj sezoni.
– Nisam u potpunosti zadovoljan rezultatima. Ipak smo očekivali više iz ovih prvih nekoliko kola. Ali sa pobedom nad Valensijanom u subotu vratili smo se na pravi put i opet umešali u borbu za prva tri mesta. Ambicije kluba su da se plasira u Ligu šampiona, bilo direktno, bilo kroz kvalifikacije.
Bivši kapiten Crvene zvezde priznao je da mu je mnogo lakše od kada su mu se u Francuskoj pridružili sin i supruga.
– Mislim da sam se dobro snašao u ulozi oca. Zaista mi je sjajno od kada su njih dvoje sa mnom. U prvom periodu bio sam sam i nije mi bilo lako. Sada je sve mnogo bolje.