Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras u Pioniru (20.00) protiv slovenačke Olimpije u 5. kolu regionalnog takmičenja. Ekipa sa Malog Kalemegdana imaće priliku da se pred svojim navijačima iskupi za poraz (prvi u sezoni) u prošlom kolu od podgoričke Budućnosti (74:79).
Trener crveno-belih Stevan Karadžić smatra da njegov tim može da pobedi kvalitetnog protivnika uprkos brojnim problemima koji prate ekipu od početka šampionata.

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras u Pioniru (20.00) protiv slovenačke Olimpije u 5. kolu regionalnog takmičenja. Ekipa sa Malog Kalemegdana imaće priliku da se pred svojim navijačima iskupi za poraz (prvi u sezoni) u prošlom kolu od podgoričke Budućnosti (74:79).
Trener crveno-belih Stevan Karadžić smatra da njegov tim može da pobedi kvalitetnog protivnika uprkos brojnim problemima koji prate ekipu od početka šampionata.
– Utakmica protiv Olimpije će biti jedna od najtežih za nas ove godine. Imaju mnogo jači sastav nego prethodne sezone, a mi smo iscrpljeni zbog serije teških utakmica i kadrovskih problema zbog povreda igrača. Ipak, i pored toga, mislim da možemo da ih savladamo ako budemo borbeni i agresivni u odbrani – izjavio je Karadžić.
Zvezda će i u ovom meču nastupiti bez trilinga Aleksandrov, Milošević, Jorović koji odsustvuje zbog povrede.
Olimpija je u potpunosti promenila sastav u odnosu na prošlu godinu, u kojoj su propustili priliku da osvoje šestu uzastopnu titulu u prvenstvu Slovenije (poraženi u finalu od Heliosa). Osim trenera Memija Bećirovića, ekipu je pojačalo čak sedam novih igrača. Iako prvi put u istoriji kluba, u zelenom dresu igraju čak četvorica Amerikanaca (Buker, Anderson, Bejli, Tejlor), centar Zvezde Nenad Mišanović misli da od nekog drugog iz protivničke ekipe preti najveća opasnost.

Parovi 5. kola

Ponedeljak: Helios – Partizan 54:71. Sreda: Hemofarm – Široki, FMP – Vojvodina, Crvena zvezda – Olimpija, Zadar – Split, Cibona – Budućnost, Slovan – Zagreb.

– Hukić je izuzetno opasan igrač i u odličnoj je formi od početka sezone. Dobro sam upoznat sa njegovim kvalitetima pošto smo pre dve godine zajedno nastupali za Hemofarm – ishvalio je Mišanović bivšeg saigrača.

Partizan „odmara“, Vujošević plaća

Ubedljivom pobedom protiv Heliosa u Domžalama (54:71), košarkaši Partizana su u ponedeljak završili mini-turneju po Sloveniji. Samo dva dana ranije (u subotu) crno-beli su bili još ubedljiviji na gostovanju u Ljubljani protiv Slovana (61:81). U mečevima protiv slovenačkih ekipa za Partizan je debitovao i Slavko Vranješ (24, 229) koji je zabeležio i prve poene u crno-belom dresu. Tripković i drugovi su se pobedama u „deželi“ učvrstili na prvom mestu na tabeli regionalnog takmičenja i imaće odmor do subote kada u 6. kolu u Pioniru dočekuju Zadar.

Ipak, dobru atmosferu koja trenutno vlada u ekipi iz Humske ulice mogla bi da pokvari vest koja je juče stigla iz vrha Jadranske lige, čiji su čelnici odlučili da će Duško Vujošević osim suspenzije od dve utakmice ( koju je odradio pošto je ekipu na utakmicama u Sloveniji vodio pomoćni trener Vlada Jovanović) morati da plati i novčanu kaznu od 2200 evra zbog incidenta nakon utakmice trećeg kola FMP – Partizan (Vujošević navodno „pljesnuo šakom po vratu“ sudiju Mrdaka).

FMP se u Železniku sastaje sa debitantom u Jadranskoj ligi, novosadskom Vojvodinom (18.00) u još jednom izuzetno interesantnom meču petog kola. Izabranici Vlade Vukoičića su favoriti u duelu protiv „lala“ pošto imaju mnogo veći broj kvalitetnih igrača na pozicijama 4 i 5. Kvartet „divova“ Samardžiski, Erceg, Labović, Mačvan bi i na ovoj utakmici svog tima trebalo da iznese najveći teret, ali će sa druge strane gosti imati prednost na poziciji organizatora igre, s obzirom na to da su Nemet i Đorđević mnogo iskusniji i (barem trenutno) kvalitetniji od mladog tandema Čović (18) – Protić (21).
Hemofarm u ovom kolu ima najlakši zadatak od svih domaćih klubova pošto u Milenijumu gostuje Široki (16.30). Bez obzira na to što su u prva četiri kola zabeležili samo jedan trijumf (u trećem kolu protiv Budućnosti), „farmaceuti“ imaju veliku prednost u kvalitetu i broju igrača koji su u rotaciji u odnosu na šampiona federacije BIH. Očekuje se da iskusni prvotimci vršačke ekipe (Joksimović, Jagodnik, Pavković) „povuku“ ekipu nakon kritika koje je nedavno na račun njihoveh igare izneo trener Miroslav Nikolić.
Partizan je svoje „obaveze“ u petom kolu završio još u ponedeljak, pobedom protiv Heliosa u Domžalama (54:71).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari