Stojković "častio" Vošu 1Foto: STARSPORT

Ni kiks Crvene zvezde ni vođstvo do 86. minuta derbija 20. kola Superlige nisu bili dovoljni fudbalerima Partizana da izbegnu još jedno prvenstveno rezultatsko posrtanje u svojoj Humskoj i primaknu se lideru prvenstva na četiri boda, jer je Vojvodina prvu veliku grešku golmana Vladimira Stojkovića ove sezone kaznila remijem – 1:1 (0:0), pa je branilac titule ostao na šest koraka iza večitog rivala.

Uprkos neprestanim snežnim padavinama i njima iznuđenim prekidima meča, zbog markiranja linija na terenu, čije je čišćenje za jedan sat pomerilo početak utakmice, 3.000 promrzlih gledalaca na tribinama imalo je šta da vidi u duelu beogradskog i novosadskog tima. U oba poluvremena. U prvih 45 minuta gosti su bili nešto otresitiji i opasniji, ali Vasko Kalezić u nekoliko navrata i jednom kasniji spasilac „lala“ Damir Koješević nisu pre pauze uspeli da nagoveste kraj niza od dva vezana poraza, koji su nedavno pečatirali već spremljen otkaz mladom šefu stručnog štaba crveno-belih Vladimiru Buaču. Na drugoj strani, najistureniji igrač u nedavno „patentiranoj“ formaciji crno-belih 3-5-2, Leandre Tavamba, i potonji strelac Zoran Tošić propustili su da savladaju Emila Rockova među Vošinim stativama, pa se u nastavku krenulo od nule.

„Parni valjak“ je to (u)radio žešće, organizovanije, brže, disciplinovanije, smislenije i upornije, maltene ne izlazeći sa protivničke polovine igrališta, a kako ga je Tošić doveo u vođstvo u najranijoj fazi drugog dela činilo se da će „plen“ ostati neokrnjen. Pola posla je je odradio raspoloženi levi bek Nemanja G. Miletić, da bi iskusni krilni vezista spremno dočekao nespretnu reakciju Siniše Saničanina i veštim zaobilaženjem, pre i posle toga sjajnog, Rackova sa par metara doneo prednost šampionu (48). Treći Bambijev gol u tri vezana kola pokrenuo je lavinu pokušaja saigrača da dupliraju vođstvo posle njegove prerane izmene (zbog bola u nozi), ali lopta se više nijednom nije zakoprcala u mreži, pa čak ni kada je Tavamba pogodio stativu. Kazna je stigla kada joj se niko nije nadao. U pokušaju da otkloni opasnost posle centaršuta sa desne strane, Stojković nije uhvatio ili izboksovao loptu već ju je jednom rukom spustio na tle, ali je na njegovu nesreću ona pogodila u nogu štopera Nemanju R. Miletića, posle čega skoncentrisanom Koješeviću nije bilo teško da poklon pretvori u svoj peti pogodak ove sezone.

Miroslav Đukić, trener Partizana: Ne mogu da zamerim ništa, momci su dali sve od sebe, imali su šanse, dominirali, a protivnik je uspeo da izjednači. Ne mogu ništa više od ovoga da tražim od ekipe… Everton je dobio udarac u koleno, a Tošić je preventivno izašao. Osetio je bol u listu, pa smo ga izveli da ne bi došlo do veće povrede.

Zoran Vasiljević, trener Vojvodine: Ekipa je pokazala izuzetnu borbenost, angažovanje i veru. Imali smo plan kako da igramo, da se ne branimo, mada je u drugom poluvremenu Partizan bio bolji. Trudili smo se i stigli do cilja.


Crvena zvezda

Večerašnji remi najviše ide na ruku Crvenoj zvezdi, koja se dan ranije okliznula na terenu Bačke (1:1) i na 24 sata izgubila „plus šest“.
– Nisam bez razloga upozoravao pred ovaj meč. Nažalost, uzalud sam pričao. Ima puno stvari koje ne radimo dobro, na nama je da nađemo rešenje za to. Ali, ostavljam to za svlačionicu – kritičan je bio posle remija trener Vladan Milojević, a uoči ključne bitke za proleće u Ligi Evrope, ovog četvrtka sa Kelnom, koji je zbog loših rezultata u nemačkom prvenstvu smenio trenera Petera Štegera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari