Iako će im dug put i vremenska razlika otežati posao u trećem vikendu Svetske lige, selektor Srbije Igor Kolaković ne želi da traži, niti da prima opravdanja pred dvomeč sa Kubom na Havani. Kako kaže, 24 sata putovanja do američkog kontinenta i prednost domaćeg terena Kubanaca, ne umanjuju i ne brišu činjenicu da je njegova ekipa kvalitetnija.

Iako će im dug put i vremenska razlika otežati posao u trećem vikendu Svetske lige, selektor Srbije Igor Kolaković ne želi da traži, niti da prima opravdanja pred dvomeč sa Kubom na Havani. Kako kaže, 24 sata putovanja do američkog kontinenta i prednost domaćeg terena Kubanaca, ne umanjuju i ne brišu činjenicu da je njegova ekipa kvalitetnija. Svestan je, međutim, Kolaković da tokom vikenda ipak i neće biti tako lako preneti taj kvalitet sa „papira“ na teren.
– Putem snimaka smo se dobro pripremili za ovaj dvomeč. Znamo koliko Kuba može i kako igra. U suštini nisu se mnogo promenili od Svetskog prvenstva u Japanu. Nedostaju im samo dva igrača, koja nisu bitno uticala na njihovu igru. I dalje ih krasi atraktivna odbojka i sjajna fizička sprema – objašnjava Kolaković.
Uprkos izrečenim pohvalama na račun kubanaca, selektor srbije napominje:
– Imaju dosta vrlina, ali mi smo kvalitetniji i neosporno tehnički bolja ekipa. Protiv Egipta postale su vidljive konture naše igre. Imamo još puno prostora za napredak, daleko smo od željenog, ali uprkos tome, smatram da možemo ne da se nosimo već da pobedimo Kubu. Ukoliko nam servis bude bolji nego u Vršcu i Novom Sadu stvorili bismo uslove da se u Havani na pravi način suprotstavimo domaćinu i tako pokušamo da iz dvomeča izađemo kao bolja reprezentacija.
Na to što će njegovi izabranici za protivnika pored kubanskih odbojkaša u trećem vikendu Svetske lige imati i nekoliko otežavajućih okolnosti, Kolaković gleda kao na prvu test- priliku da podmlađena ekipa Srbije pokaže i mentalnu snagu.
– Našu reprezentaciju je uvek krasilo to što je iz teških situacija umela da izađe kao pobednik. Sigurno je da nam neće biti lako i da su dug put i malo vremena za klimatizaciju otežavajuća okolnost. Očekujemo i veliki pritisak od tamošnjih navijača, opšte je poznata atmosfera koju oni prave kada igra kubanska reprezentacija. Ali to je sve sastavni deo ovog posla. Igrači ne treba da misle na taj hendikep. Treba da budemo strpljivi, tako i da igramo i potrudimo se da napravimo podvig – zaključuje Kolaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari