Prava poslastica za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu biće „servirana“ večeras kada se u okviru druge večeri osmine finala Lige šampiona na Nou Kampu budu susrela dva poslednja osvajača ovog takmičenja, Barselona i Liverpul. Aktuelnom vlasniku evropske krune ne ide baš najbolje kada su u pitanju dueli sa crvenima pošto su od šest međusobnih duela dobili samo jedan, izgubili dva, a tri meča su završena bez pobednika.

Prava poslastica za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu biće „servirana“ večeras kada se u okviru druge večeri osmine finala Lige šampiona na Nou Kampu budu susrela dva poslednja osvajača ovog takmičenja, Barselona i Liverpul. Aktuelnom vlasniku evropske krune ne ide baš najbolje kada su u pitanju dueli sa crvenima pošto su od šest međusobnih duela dobili samo jedan, izgubili dva, a tri meča su završena bez pobednika. Dodatno opterećenje za četu Franka Rajkarda jeste činjenica da Ostrvljani do sada nikada nisu bili poraženi na Nou Kampu. Stoga svi u taboru Katalonaca večeras imaju samo jednu želju.

Parovi osmine finala

Roma – Lion, Barselona – Liverpul, Porto – Čelsi, Inter – Valensija (večeras), sinoć: Seltik – Milan, PSV – Arsenal, Real Madrid – Bajern, Lil – Mančester junajted

– Moramo ih pobediti, makar i sa 1:0. Protiv Liverpula je teško igrati, sjajni su. Naravno, naša prednost je u tome što igramo pred našim navijačima i moramo ostvariti dobar rezultat jer dobro se zna kako je igrati na Enfildu i koliko je tamo teško nadigrati Liverpul – svestan je težine večerašnjeg zadatka fudbaler katalonskog kluba Đanluka Zambrota.
U suprotnom taboru, sa druge strane, vlada mnogo opuštenija atmosfera, jer kako sam strateg crvenih Rafa Benitez ističe, njegovi puleni nemaju šta da izgube na Nou Kampu.
– Igraćemo bez pritiska, iako je to tim sa sjajnim fudbalerima. Ipak, nemamo razloga da se plašimo jer tamo nemamo šta da izgubimo tako da ćemo biti koncentrisani na svoju igru i nas same. Biće teško jer im se vratio i Eto, ali ne opterećujemo se time mnogo – uverava Benitez.
Povratak na „mesto zločina“ očekuje menadžera Čelsija Žozea Murinja koji sa plavcima putuje u Portugal na megdan sa Portom, klubom sa kojim je 2004. osvojio „pehar sa velikim ušima“.
– U Portu sam bio zvezda, sada očekujem aplauze i zvižduke. Od onih koji nisu zaboravili moj rad, možda i ovacije, ali tamo idem samo da bih se bavio fudbalom. To je samo igra, ništa više – ističe portugalski stručnjak.
Interesantno će biti i u Italiji, gde se večeras igraju dve utakmice osmine finala. Na Đuzepe Meacu stiže Valensija, dok na rimski Olimpiko dolazi Lion. Pre nekoliko dana UEFA je odlučila da neroazurima dozvoli da za meč sa „slepim miševima“ stadion bude otvoren za navijače, ali samo za njih 36 hiljada, dok će Rimljani na raspolaganju imati pun kpacitet. Svi mečevi počinju u 20.45, nema suspendovanih igrača, ali mnogima preti „žutica“ koja bi ih odvojila od terena za revanš duele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari