Šumaher ostaje, Baton u čudu zbog Rikarda 1Foto: EPA-EFE/TOM WHITE

Vozač Hasa Mik Šumaher verovatno će produžiti ugovor sa američkom ekipom, prenosi insajder Serhio Rodriges.

Takođe, iz istog izvora stiže i informacija da bi Danijel Rikardo sledeće sezone mogao da bude rezervni vozač Mercedesa, piše Sport Klub.

Pregovori Mika Šumahera sa timom Gintera Štajnera idu dobro i sve navodi na to da će novi ugovor uskoro biti potpisan.

Osim toga, Rodriges je otkrio da Vilijams naginje ka potpisivanju Logana Sardženta kao zamenu za Nikolasa Latifija. Ipak, Amerikanac će morati da pričeka da završi sezonu u Formuli 2 jer u ovom trenutku nema dovoljno bodova za superlicencu.

Povodom sve glasnijih spekulacija da će Danijel Rikadro ubuduće biti treći vozač Mercedesa oglasio se Dženson Baton, kome je potez vozača Meklarena nelogičan.

„Biti treći vozač za nekoga njegova kalibra, vrlo je, vrlo čudna situacija u kojoj se našao. Ne znam šta bi imao od toga da bude treći vozač. On nije mlad vozač, pa ne može da vozi automobil iduće godine na trkačkim vikendima (slobodni treninzi), to mora da bude mlad vozač. Tako da zapravo ništa ne bi dobio,“ poručio je Baton.

Ranije je objavljeno da će Pjer Gasli uskoro službeno biti potvrđen kao vozač Alpine, a Nik de Vris će postati vozač Alfa Taurija.

Aktuelni prvak Maks Ferstapen je lider sa 341 bodom, Šarl Lekler iz Ferarija ima 237, a drugi vozač Red Bula Serhio Perez 235.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari