Svetozar Marković se vratio u Partizan, ugovor do 2026. 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nisu uspeli tokom poslednjeg zimskog prelaznog roka, ali jesu na početku letnjeg. Partizan je pojačao redove svojim učenikom iz Olimpijakosa. Svetozar Marković vratio se u Humsku nakon neuspelog mandata u grčkoj prestonici, potpisavši sa crno-belima ugovor do 2026.

Pregovori nisu bili jednostavni, ali je na kraju Partizan uspeo da otkupi ugovor Markovića od Olimijakosa, tvrdi Telegraf.

Svetozar će tako otpočeti svoj treći mandat u crno-belom dresu na poziciji desnog štopera.

Neće previše žaliti u Olimpijakosu za Markovićem, sa kojim nisu bili u dobrim odnosima u poslednjih godinu dana.

Pre šest meseci, srpski fudbaler odbio je transfer vredan 3,5 miliona evra, što je naročito naljutilo upravu grčkog velikana.

Bivši mladi reprezentativac Srbije je zbog toga kažnjen jutarnjim treninzima, na koje je odgovorio sedmodnevnim begom iz Pireja.

Vrlo brzo, Marković je podneo tužbu protiv Olimpijakosa zbog mobinga.

Rasplet situacije strpljivo su čekali u Partizanu; iako pre šest meseci nisu mogli da realizuju transfer, ovoga puta je on završen na obostrano zadovoljstvo.

Marković je leta 2019. godine napustio crno-bele i potpisao petogodišnji ugovor sa grčkim velikanom, koji je za njega isplatio obeštećenje od 1.500.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje.

Svetozar se lošim pokazao u Atini; ubrzo je bio pozajmljen Larisi, potom Partizanu, za koji je sasvim solidno igrao.

Očekivalo se da po povratku u Olimpijakos, dobije konkretniju priliku, ali poverenje nije bilo veće i bolje.

Crveno-beli su želeli da ga prodaju u Anartozis, međutim fudbaler je isključivo hteo da se vrati u Partizan, u čemu je na kraju i uspeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari