Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinala turnira u Ouklendu, odnosno Gold Koustu. Jankovićeva je u drugom kolu pobedila finsku teniserku Emu Laine 6:2, 6:1 i u četvrtfinalu će igrati protiv Grkinje Eleni Danilidu, 36. teniserke sa WTA liste.

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinala turnira u Ouklendu, odnosno Gold Koustu. Jankovićeva je u drugom kolu pobedila finsku teniserku Emu Laine 6:2, 6:1 i u četvrtfinalu će igrati protiv Grkinje Eleni Danilidu, 36. teniserke sa WTA liste. Turnir u Ouklendu se igra za nagradni fond od 175.000 dolara, a Jelena Janković je prvi nosilac. Najboljoj teniserki Srbije put do prvog trijumfa ove sezone znatno je olakšan jer su već eliminisane druga, treća i četvrta nositeljka Miškina, Hantuhova i Bartoli.
A osim u singlu, Jankovićeva je ostvarila pobedu i u dublu. Na startu takmičenja u parovima ona je sa Slovenkom Tinom Križan nadigrala češko-američku kombinaciju Eva Birnerova i Džil Krejbas 7:5, 6:3 i izborila plasman u drugu rundu.
Na turniru Gold Koust treći nosilac Ana Ivanović eliminisala je Milagros Segeru iz Venecuele 6:1, 6:2 i našla se među osam najboljih teniserki. Njena naredna protivnica biće peti nosilac turnira i 20. na svetu Izraelka Šahar Per. Prvi nosilac turnira je Martina Hingis koja se u četvrtfinalu sastaje sa Kolumbijkom Katalinom Kastano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari