Dan posle rezultatske blamaže i otužne igre u Talinu, u Zvezdinom taboru samokritički se osvrću na drugih sat i po duela sa Levadijom. Od prvog čoveka kluba do poslednjeg igrača, svi sa gorčinom govore o partiji koja ih je odvela u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih već sledećeg utorka čeka Glazgov Rendžers.

Dan posle rezultatske blamaže i otužne igre u Talinu, u Zvezdinom taboru samokritički se osvrću na drugih sat i po duela sa Levadijom. Od prvog čoveka kluba do poslednjeg igrača, svi sa gorčinom govore o partiji koja ih je odvela u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih već sledećeg utorka čeka Glazgov Rendžers.
– Uz dužno poštovanje Levadije, njenog kvaliteta i pobede u revanšu, ne mogu da budem zadovoljan načinom na koji smo prošli estonski klub. Plan je ispunjen, ostali smo u trci za Ligu šampiona, ali igrači su umesto pohvala za to dobili samo kritike. Ne može se onako prići meču, protivniku… Sami smo sebe pobedili. Umesto da u trenucima svoje kontrole damo još koji gol, lopta je kao grom iz vedra neba završila u našoj mreži – ljut je predsednik crveno-belih Dragan Stojković, koji se ipak nada da će se srpski šampion na Ajbroks parku, sledeće nedelje, predstaviti u drukčijem svetlu.
Trener Boško Đurovski priznaje da se molio Bogu da njegov tim ne primi i treći gol i već na otvaranju sezone degradira silna ulaganja u igrački kadar tokom leta.
– Jedina dobra stvar je to što smo ostali u Evropi. Sve ostalo mora na hitnu korekciju. Puno, puno toga treba popraviti. Ne mogu samo tri četiri igrača da vuku i ispunjavaju zadatke, a ostali budu nemi posmatrači. Neophodno je da svi igraju sa istom dozom odgovornosti, ozbiljnosti i zalaganja. Nedostaju nam i bolja saradnja među linijama tima i pojedincima i više samopuzdanja. Te stvari su ključ uspeha – jasno je strategu kluba iz Ljutice Bogdana da su njegova ekipa, pa i stručni štab, daleko od nivoa koji garantuje dugovečniju egzistenciju na međunarodnoj sceni.
Ni Igor Burzanović, čiji je udarac glavom sačuvao čast i obraz našeg šampiona, ne može da uživa u činjenici da je Zvezda preživela gostovanje na severu Evrope.
– Ovakva igra, jednostavno, ne sme više da nam se ponovi. Obećavali smo posle prve utakmice da ćemo u revanšu biti bolji, da ćemo dobrom partijom u Estoniji opravdati velike ambicije kluba ove sezone, ali smo bili još slabiji nego na našem stadionu. Stalno najavljujemo promene, a samo ponavljamo iste propuste. Sada stvarno moramo da se dozovemo pameti, izvučemo pouke i zapnemo iz sve snage. Ni rukovodstvo ni navijači ne zaslužuju ovakve igre – realan je strelac zlata vrednog pogotka, koji je zbog povrede ligamenata pre ostalih napustio teren Kardiorua.
Golman Ivan Ranđelović ne može da veruje da je Zvezda odigrala tako loše, a još manje da ga je Nahk savladao skoro sa polovine terena.
– Nismo potcenili disciplinovanu i kvalitetnu Levadiju, ali nam se osvetila pretpostavka da ćemo lakše izaći na kraj sa njom. To nam je za nauk. Isto važi i za mene. Nahk je u deliću sekunde iskoristio moju opuštenost. Video je da pokušavam namestiti svoje igrače i raspalio. Nikada mi se ništa slično nije desilo – iskren je čuvar mreže Zvezde, koja posle ovog poraza ne može da bude spokojna ni pred sutrašnji prvi prvenstveni meč u novoj sezoni sa povratnikom u najviši rang, ekipom Čukaričkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari