U prvom velikom okršaju u novoj sezoni NFL između Dalasa i Njujork Džajantsa pobeda je pripala domaćim Kaubojsima u meču za pamćenje na kojem je viđeno 10 tačdauna. Kvoterbeku Džajantsa Ilaju Meningu nije bilo dovoljno što je odigrao najbolju partiju u karijeri bacivši 312 jardi i četiri tačdaun pasa jer je još bolji bio kvoterbek Dalasa Toni Romo koji je bacio četiri tačdaun pasa i 345 jardi i postigao jedan tačdaun trčanjem.

U prvom velikom okršaju u novoj sezoni NFL između Dalasa i Njujork Džajantsa pobeda je pripala domaćim Kaubojsima u meču za pamćenje na kojem je viđeno 10 tačdauna. Kvoterbeku Džajantsa Ilaju Meningu nije bilo dovoljno što je odigrao najbolju partiju u karijeri bacivši 312 jardi i četiri tačdaun pasa jer je još bolji bio kvoterbek Dalasa Toni Romo koji je bacio četiri tačdaun pasa i 345 jardi i postigao jedan tačdaun trčanjem. U veoma izjednačenom meču pobednik je odlučen tek tri minuta pre kraja i zahvaljujući povredama kvoterbeka Džajantsa, defanzivnog enda Umeniore i raning beka Džejkobsa. Dva tačdaun pasa Romoa uhvatio je Terel Ovens, a po jedan Viten (116 jardi) i Hurd, uz tačdaun trčanjem Barbera. Kod gostiju jednu od najboljih utakmica odigrao je hvatač Plaksiko Bures sa tri tačdauna i 144 jarda. U takođe derbi meču između San Diega i Čikaga pobedili su Čardžersi (14:3). Bersi su uspeli prepoznatljivom odbranom da stignu do prednosti u prvom poluvremenu (0:3) i da najboljeg igrača San Diega raning beka LADEJNIJANA Tomlinsona zaustave na samo 25 jardi. Međutim, Tomlinson je uspeo da postigne tačdaun u poslednjoj četvrtini, a pre toga, u trećoj četvrtini, i da umesto kvoterbeka Riversa baci tačdaun pas za 17 jardi do Antonija Gejtsa. Pojačanja Nju Inglanda prikazala su sav svoj kvalitet na uvek teškom gostovanju Džetsima, a posebno hvatač Rendi Mos koji je „uhvatio“ 183 jarda i postigao jedan tačdaun. Poentirao je i Ves Velker, a Tom Brejdi bacio je tri tačdaun pasa i 297 jardi. Kvoterbek Pitsburga Ben Rotlisberger pokazao je već u prvom kolu da će prošla sezona u njegovoj karijeri verovatno biti samo epizoda. Na premijeri protiv Klivlenda bacio je četiri tačdaun pasa (najduži za 40 jardi). Dobar rezultat zabeležio je i Parker trčanjem za 109 jardi, ali je presudnu ulogu odigrala odbrana Stilersa koja je sekovala protivničke kvoterbekove (Fraj zamenjen već posle prve četvrtine) šest puta i uzela tri od ukupno četiri ispuštene lopte. U pravoj rovovskoj borbi Denver Bronkosi savladali su Bafalo u poslednjoj sekundi meča fild golom Ilama sa 42 jarda. Mladi kvoterbek Katler bacio je 304 jardi i jedan tačdaun pas (jedan presečen), Henri je istrčao odličnih 139 jardi, a Voker uhvatio 119 jardi, ali su Bronkosi samo dva puta ušli u crvenu zonu ispod 20 jardi do end zone Bafala. Fild golom dve sekunde pre kraja Grin Bej je savladao Filadelfiju.
Rezultati 1. kola: Bafalo – Denver 14:15, Džeksonvil – Tenesi 10:13, Vašington – Majami 16:13, Sent Luis – Karolina 13:27, Njujork Džets – Nju Ingland 14:38, Minesota – Atlanta 24:3, Klivlend – Pitsburg 7:34, Grin Bej – Filadelfija 16:13, Hjuston – Kanzas Siti, Sijetl – Tampa Bej 20:6, San Diego – Čikago 14:3, Ouklend – Detroit 21:36, Dalas – Njujork Džajants 45:35 (nedelja), indijanapolis – Nju Orleans 41:10 (četvrtak), Sinsinati – Baltimor, San Francisko – Arizona (sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari