Posle šest sezona i osvojene tri duple krune, kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović počeo je da razmišlja o promeni sredine. Sa crveno-belima je uradio sve što je realno u uslovima domaćeg fudbala – uzimao i titule i kupove, ušao u Ligu kupa UEFA, a „jedino“ što nije je – plasman u Ligu šampiona.

Posle šest sezona i osvojene tri duple krune, kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović počeo je da razmišlja o promeni sredine. Sa crveno-belima je uradio sve što je realno u uslovima domaćeg fudbala – uzimao i titule i kupove, ušao u Ligu kupa UEFA, a „jedino“ što nije je – plasman u Ligu šampiona. Upravo to „jedino“ njegovu odluku da eventualno ovog leta promeni klupske boje čini mnogo težom.
– Ne mogu da isključim mogućnost odlaska iz Zvezde. Ali to ću učiniti samo ako stigne ponuda koja se ne odbija. Igrač sam sa najdužim stažom u klubu, sa crveno-belima prošao sam sve i svašta, i dobro i loše. Osvajao sam trofeje, davao važne golove, postao kapiten… Međutim, želeo bih celu priču da zaokružim ulaskom u Ligu šampiona. Uz dobar žreb i par jakih pojačanja, to bi postao ostvariv cilj – priča Milovanović, koji je sa samo 17 godina debitovao za prvi tim Crvene zvezde.
Ova sezona od svih odigranih za crveno-bele, Milovanoviću je najdraža. Ne zbog toga što je nosio kapitensku traku, već kako kaže, zato što je ekipa u čije su moći mnogi sumnjali na kraju u visokom stilu odbranila duplu krunu…

Noć muzeja i na Marakani

Prvi put u ponudi Noći muzeja će se naći i jedan sportski muzej. Brojnim muzejskim i galerijskim prostorima 19. maja od 18.00 časova do 2 sata ujutru pridružiće se i fudbalski klub Crvena zvezda. Crveno-beli će javnosti predstaviti bogatu riznicu svojih trofeja koja će ovoga puta imati i posebnu premijeru. Prvi put će biti izložena lopta sa potpisima igrača koji su 11. novembra 1991. godine igrali u finalu Superkupa Evrope, takođe, posetioci će moći da prelistaju prvi almanah Sportskog društva, izdat davne 1945. godine.

– Duga i neobična sezona za nas. Bilo je i uspona i padova. Puno igrača je otišlo iz kluba, potom nam se dogodio Liberec… Ipak, ekipa je uspela da bodovno dominira. Preživeli smo i poraz od Partizana na Marakani, ubedljiv trijumf Vojvodine, odlazak Bajevića… I pokazali da smo ekipa bez premca, najbolji u zemlji – napominje Milovanović.
Za izlazak iz rezultatske i krize igre koje su se ne retko dešavale crveno-belima, Milovanović ne prepisuje zasluge samo treneru Đurovskom. Kapiten Zvezde smatra da je kolektivnost i zajedništvo fudbalera šampiona presudilo u bitnim trenucima…
– Sigurno da je trener Đurovski doprineo uspehu kluba. Ali i igrači su bili najjači kada je bilo najteže. Pobede nad Čukaričkim u Kupu i protiv OFK Beorgada u prvenstvu definitivno su bile ključne za odbranu duple krune. Pomagali smo jedni drugima, međusobno se bodrili. Jeste Đurovski uneo potrebnu živost u tim, ali koliko je on nama pomogao, toliko smo i mi njemu – objašnjava Milovanović.
Šta sve sa sobom nosi Zvezdina kapitenska traka mladi reprezentativac Srbije iskusio je u samo jednoj sezoni.
– To je velika čast, obaveza i odgovornost i to što kažem nije fraza. Mnogo smo oscilirali sa igrom, ali i rezultatima, i naravno da je na meni kao i mojim saigračima bio veliki teret. Navijači su u pojedinim momentima zaista imali razloga da se ljute. Sve vreme sam verovao u tim i znao sam da možemo mnogo više i da sigurno možemo da odbranimo duplu krunu. Pokazalo se da nisam pogrešio – zaključuje Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari