Tibo Kurtoa: Nisam bio dovoljno poštovan 1EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Uspeo je Real u Parizu da po 14. put osvoji pehar Lige šampiona. Iako je Vinisijus bio strelac jedinog gola, Tibo Kurtoa sa devet odbrana ispostavio se junakom finala.

Niko od golmana koji su branili u finalima Lige šampiona u poslednje dve decenije nije ostvario sličan podvig, pogotovo ako se uzme u obazir da je u par situacija zaustavljao udarce težine sigurnih golova.

Naročito je bio poguban za Moa Salaha, koji je u Parizu čak u šest navrata šutirao u okvir gola, što je takođe rekordan podatak.

Po završetku utakmice, Kurtoa je otkrio da je imao dodatni motiv kao nekadašnji golman Čelsija.

„Ranije, dok sam branio u Engleskoj, nisam dobijao dovoljno poštaovanja. Odgovorio sam na to u Parizu. Želeo sam da zaradim njihovo poštovanje“, naveo je Kurtoa.

Nekadašnji golman Čelsija i Atletiko Madrida partijom za pamćenje pobrinuo se da bogatu ličnu riznicu proširi za prvi trofej Lige šampiona.

„Neverovatno je, toliko godina, toliko rada. Došao sam u klub mog života. Video sam mnoge da me kritikuju. Pokazali smo ko je kralj Evrope. Niko nije mogao da mi oduzme želju da osvojim Ligu šampiona. Morao sam da zaustavim Salaha, bilo je ludo. Žao mi je jer nisam bio na bratovoj ženidbi, ali će u ponedeljak izaći pred matičara i tada ću biti uz njega.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari