Tomas u kombinaciji 1Foto: STARSPORT

Zanimljiviji i rezultatski neizvesniji polufinalni serijal plej-ofa Superlige večeras započinju košarkaši Mege i Partizana (20.30).

Uvodni duel u hali Mega fektori crno-beli trebalo bi da odigraju kompletniji, s obzirom na to da su Rašon Tomas i Markus Pejdž počeli sa laganim treninzima. U serijalu na dve pobede, Mega će velikog rivala ugostiti u najjačem mogućem sastavu.

Posle rezultatski očajne sezone u ABA ligi i rane eliminacije u Kupu Radivoja Koraća, Partizan će sigurno želeti da delimičnu kompenzaciju napravi eventualnim osvajanjem Superlige.

– Počinjemo finalnu seriju protiv tima koji ima dobru sezonu iza sebe, gde su se do poslednjih nekoliko kola borili za prva četiri mesta koja vode u plej-of ABA lige. Sada su se pojačali sa Simanićem, Milosavljevićem, a u ekipu se vratio i Novak, tako da igramo protiv tima koji je veoma talentovan, atletičan, mlad i sa mnogo energije, a sa Milenkom Tepićem, Draganom Milosavljevićem i Simanićem, koji su u svojim karijerama osvajali ABA ligu, dobili su na iskustvu jer to su igrači koji znaju kako se igraju utakmice u plej-ofu. Trej Dreksel se povredio i neće nastupati do kraja sezone. U nedelju su prvi put na treningu bili Tomas i Pejdž, doduše sve to „na nulu“, videćemo da li će moći da participiraju u ovoj utakmici – izvestio je Aco Matović, trener Partizana,  javnost o zdravstvenom stanju u ekipi pred start plej-ofa. Termin naredne utakmice je 3. jun, a eventualna majstorica igrala bi se 5. juna.

Zvezdin dvomeč u dva dana

Sulud raspored zahtevao je od košarkaša Crvene zvezde da nakon sinoćnjeg starta u četvrtfinalu plej-ofa, odmah danas odigraju i drugi meč protiv Zlatibora u Čajetini (18.00). Crveno-beli su imali samo dva dana za rekuperaciju, od osvajanja ABA lige, i pod pritskom i umorom odigraće serijal sa motivisanim Zlatiborom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari