Tomić: Psiha, ključ uspeha 1Foto: Starsport

U Humskoj, ovog leta, prečesto korišćena mantra „mnogo smo jaki“ večeras će dobiti potvrdu ili demanti, a priliku da prvi pokaže svrsishodnost velike rekonstrukcije tima i mogućnosti toliko hvaljenih novajlija u timu dobilo je poljsko Zaglebje, protiv kojeg srpski vicešampion kreće u bitku za Ligu Evrope.

– Dobro smo radili i spremili se za ovo. Svi koji činimo sportski deo dali smo maksimum znanja i mogućnosti da što spremniji dočekamo start. Nadam se da smo treninzima, izjavama i prijateljskim utakmicama navijačima Partizana nagovestili kako želimo da priđemo prvoj prepreci i kako da je prebrodimo – poručuje trener Ivan Tomić, crno-belom delu javnosti, radoznaloj da vidi da li je ova ekipa u stanju da reprizira prošlosezonske uspehe na inostranoj sceni, odnosno baci u zaborav jednu od najgorih prvenstvenih epizoda u klupskoj istoriji i amortizuje „rat“ za vlast u klubu.

Nekadašnji kapiten i sportski direktor smatra da je „parni valjak“ veća prepreka sebi od gostiju iz Lubina.

– Ključna stvar je psiha. Tegovi ne mogu da nam budu na nogama, jer smo odradili dobre pripreme. Tegovi mogu da budu samo u glavi. Ne bi trebalo da se preopteretimo i sami sebi vežemo noge.
Ideolog igre osvajača poslednjeg Kupa naše zemlje upozorava publiku da je rano za vrhunski fudbal njegovih izabranika.

– Daleko od toga da očekujem da prva utakmica bude briljantna i da ćemo je odigrati fantastično. To ne bi ni bilo dobro za prvu utakmicu u sezoni, ali svakako očekujem dobro izdanje.

Samouvereni trener Partizana hvali i rivala, ali se ne plaši „dželata“ Slavije iz Sofije, u prošlom kolu.
– Rano smo dobili protivnika te snage. Reč je o ekipi koja se dobro ponaša u svakom delu igre. Ima nekoliko pojedinaca koji upadaju u oči, ali ključ njihove igre je kompaktnost. Napadaju i brane se sa dosta igrača. Protiv Bugara su imali posed, šanse i veći broj udaraca na gol, ali u poljskom prvenstvu su igrali defanzivnije i na kontre…. Ne želimo ni da ih precenimo, ali ni da potcenimo. Kao što ne očekujem da se u Beogradu reši pitanje plasmana. NJih favorizuje trogodišnji zajednički staž, dok se mi uzdamo u kvalitet, iako smo tek formirali igrački kadar – zaključuje Tomić, koji će od devetorice novih fudbalera, u verovatnoj formaciji 4-2-3-1, u startnu postavu uvrstiti trojku Janković (krilo), Radović (plejmejker), Đurđić (napadač).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari