Tomislav Sivić: Penali su lagano svirani, drugi sigurno nije bio 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije imao Radnički sreće sa rasporedom utakmica na početku sezone; u prva dva kola igrao je protiv večitih rivala. Uspeo je da namuči Crvenu zvezdu u Beogradu, naročito u prvih 15 minuta, ali i da u petak uveče remizira sa Partizanom (3:3). Nisu Nišlije zadovoljne osvojenim bodom, s obzirom na to da su do 70. minuta vodile sa 3:1. Tomislavu Siviću, treneru Radničkom, naročito se nisu dopali razlozi zbog kojih su Partizanu svirana dva penala, od kojih je drugi izvenden od strane Rikarda u poslednjem, 96. minutu u nadoknadi vremena.

Golovima Lazara Jovanovića, prethodno Stefana Dimića, Radnički je poveo sa 3:1 u svega desetak minuta drugog poluvremena.

Bila je to nagrada za veoma dobru igru; direktnu, ofanzivnu i intenzivnu, posebno po bokovima.

Stefan Mitrović i Lazar Jovanović delovali su po krilima kao Gigs i bekam u najboljim danima.

Ni promene bekova trenera Stolice na poluvremenu; ulazak levonogogo Šehovića na mesto desnog beka nisu doprinele ravnoteži po stranama, naprotiv.

Ipak, činjenica da Nišlije nisu nagrađene sa tri boda razočarala je trenera Tomislava Sivića, kojem se, nakon meča, naročito nisu dopali razlozi zbog kojih su svirani penali za Partizan u 13. i 96. minutu.

„Čestitam mojim momcima, odigrali smo dve utakmice sa najjačim timovima u Srbiji, ali teško je apsorbovati da vam sviraju jedan, dva, tri ili kod god penala protivnku treba. Možda sam ja nov u srpskom fudbalu, svež, ali lagano su svirani“, razočaran je bio trener Sivić.

Na novinarsko pitanje: „Mislite da nisu bili“, iskusni strateg je odgovorio.

„Nisam gledao VAR, ali drugi sigurno nije bio, bio sam tu. Baš me zanima da li bi ovakav penal bio sviran Radničkom“, ironičan je bio Sivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari